tirsdag den 10. december 2013

To fra Nils Oscar

Nils Oscar hører hjemme i Nyköping, cirka 100 km. syd for Stockholm. De har eksisteret siden 1996. Disse to var med i en import fra Systembolaget - tak til min søster for indkøb og svoger for levering!

Hop Yard, 7,3 % IPA. Dufter fint af forskellige frugter, grape og ananas bl.a. Rimelig fyldigt bryg, der fylder munden med en fin intensitet. En fin maltbund med karamel understøtter masser af frugter og blomster; føromlugtede grape og ananas mærkes, lidt solbær, foruden en generel krydring. Slutter fint bittert, men uden at være et veritabelt humleangreb. De er ellers brugt i flere varianter: Cascade, Simcoe, Nelson Sauvin og Amarillo i kogningen, Amarillo, Citra og Nelson Sauvin som tørhumler. En IPA som satser mere på det frugtige end på det fyrrede; 4-5 skumfiduser.
India Ale, 5,3 %. Ikke megen duft, mest af malt. I munden en IPA mest af diskret engelsk karakter, selv om de skriver at den er nyfortolket. Amarillo er brugt som tilsyneladende single humle, men levner ikke megen smag. Den kan ikke være brugt i større mængder. Øllet har karamelsmag fra malten, den svageste antydning af noget citrus fra humlen, og en let, ikke stødende bitterhed. Hvis man aldrig har smagt IPA før, kan det være en god introduktion; er man først kommet i gang, kan den nemt komme til at føles lidt kedelig - uden den dog er dårlig. 3 skumfiduser.
#556-557

Ingen kommentarer:

Send en kommentar