torsdag den 26. december 2013

Endnu en amerikansk dåseølsproducent

Mikkeller og Friends bottleshop havde tilbud på øl fra Oskar Blues Brewing (Colorado, USA).  De serverer lige som Surly deres øl i dåse. Der var tre for en hund hvilket svarer til halv pris. Så er de til at betale.

Deviant Dale's, 8 % IPA. Tung maltet duft som en dobbelt IPA. En stor maltfylde med smag af rosiner og appelsin fylder munden. De fire anvendte humler, plus "final wallop of excessive Columbus dry-hopping" mærkes men bryggets struktur som DIPA dæmper aggresiviteten. Men det er stadig en "sensory assault" for et humlehovede som mig og humlerne er til stede i den kombineret søde og fyrrede eftersmag. Minder en hel del om netop anmeldte Hop Logic. Den fik 6 - det har jeg ikke noget imod også at give denne!


G'knight, 8,7 % imperial red IPA. Dufter lidt sæbeagtigt. Har først en dejlig maltet frugtsødme med henad abrikos men også lidt rosin og sprittede solbær. Humlen træder derefter til med en blød tørhed, næsten træagtig, og en passende blid bitterhed. Bitterheden er sammen med det tørre indtryk det der hænger ved. For at være kejserlig er den nu forholdsvis let i kroppen. Fine elementer der er stykket godt sammen; 5 skumfiduser.


Gubna, 10 % imperial IPA. Samme overordnede duftindtryk som de to foregående: sådan lidt halvvammelt og klistret. Når deres IPA smager som en dobbelt må triplen være mindst quadrouble!? Og jo, der en en næsten ekstrem fylde i det lyse øl. Næsten belgisk i udtryk, med banan, koriander, sprittede rosiner, blød fersken og mandarin. Humlen (kun Summit) kommer til udtryk i den let bitre eftersmag med let grannåle aftryk. Og selv om eftersmagen forekommer blid, efterlades man med en renset følelse i munden. Denne er lidt til den søde side men det balanceres næsten fuldtud af bitterheden. 5-6 skumfiduser.Godt gennemsnit til Oskar!

#584-586

Ingen kommentarer:

Send en kommentar