mandag den 23. december 2013

Tema svensk sæsonøl

Har via mit svenske link fået snablen i noget svensk sæson- (vinter) øl. Dette indlæg må næsten kunne kaldes julekavalkaden, del III.

Winter Ale, 5,3 % fra Oppigårds. Har en duft med blanding af karamel og svag grape. Maltbasen er fin, der er brugt fem forskellige slags malte, og der er karamel, chokolade men også lidt syrlig frugt (solbær). Humlen er lidt overraskende pænt tilstedeværende på den lidt rivende og prikkende facon, resulterende i en pæn sluttørhed og tilpas fin fyr- og bittersmag. En meget fint afstemt øl, der vel er en mellemting mellem klassisk ale og så en IPA. Er i godt humør, så der langes en lille fem skumfiduser ud.


Hale to Winter, 6,8 % ale fra Brutal Brewing. Duft af svesker, rosiner og næsten lidt råddenskab. I munden meget maltfyldig. Først er der duftens ingredienser i smagen, med koncentreret/tørret mørk frugt. Så kommer malten og søder munden inden eftersmagens nøddebitterhed og næsten syrlige element afslutter. Øltypen, (engelsk) ale er ellers ikke noget der plejer at begejstre mig, men denne er nu en fin udgave. Den redder sig en 4 pæne skumfiduser.Mysingen Midvinterbrygd, 6,0 % ale fra Nynäshamn Ångbryggeri. Sødlig maltduft. Smager i starten let brændt. Dernæst en kort karamelsødme, inden en krydret og pebret afslutter. Der er en nøddeagtig bitterhed sidst i bryggen. Som sådan et fint mix af smage men jeg synes det hele er udført lidt for tamt. 3 skumfiduser.

Christmas Idjit, 9,5 % imperial stout fra Dugges Ale- & Porterbryggeri. Ret tung duft med chokolade og rosin. Samme ingredienser i den initielle smag, som også indeholder megen malt. Afslutningsvis træder den anvendte røgmalt frem og fører med over i eftersmagen. Chokoladesmagen hænger også ved og de to klæder hinanden, som Monica Ritterbrand og Michael Jarnvig i gode gamle dage. 4-5 skumfiduser.


Midvinterblot, 8 % imperial porter fra Sigtuna. Let kaffe, let chokolade i duften. Let fyldig som en porter normalt er. Smagen er domineret af brændte og røgede elementer. Ikke megen maltfylde og det tilsatte Muscovadasukker kan jeg ikke smage. Der er nu intet dårligt over dens insisteren på det tørre, bitre og røgede udtryk, men at den skulle passe til desserter som angivet på etiketten har jeg svært ved at smage. 3-4 skumfiduser.
#577-581

Ingen kommentarer:

Send en kommentar