Fin lyserød etikette -en af mine kolleger burde være vild med den bare pga dette! |
lørdag den 30. november 2013
Fin fynsk pale ale
fredag den 29. november 2013
Lidt anonym svensker
#542
onsdag den 27. november 2013
Klosterøl fra Nørrebro
#541
mandag den 25. november 2013
Øl med sære navne
Ridiculously close to sanity, 6,7 % IPA. En mofo IPA skriver de på etiketten, og den har da også en intens humleduft af den knastørre variant. Bryggen er af den letbenede slags men dens kraftige humleindhold forhindrer at man bare lige slynger den ind. Der er en anelse maltsødme af en let citrusfrugt karakter hvorefter humlen som sagt fræser henover de stakkels uskyldige smagsløg. OK, så er den heller ikke vildere end så mange andre, men den gør det godt, med tørt nåletræ i eftersmagen. Har tilsyneladende ikke imponeret Ratebeerianerne hvor den kun får 77; her tildeles 4-5 skumfiduser.
Dangerously close but no cigar, 9 % imperial IPA. Som kollegerne fra Cigar City gør det: brygget med cedartræspåner. Halvtung maltet duft, med citrus antydning. Mellemfyldig bryg, hvoraf noget af fylden stammer fra alkoholen. Dvs. den virker noget sprittet. Maltet-karamelliseret fylde, ikke megen sødme, lidt bitre noter, men ikke på humlevis. Bærsmag i spritten. Humlen giver mest en tør friskhed i munden, men efterlader ikke mange smagsindtryk. Træspånerne? Ville jo nok gerne have smagt samme bryg uden cedartræ for at sige om jeg kan erkende det i smagen. Som øl lidt som Naser Khader er/var politiker: sympatisk og fuld af gode intentioner, uden det dog rigtig lykkes. 3 skumfiduser.
En ting, man skal passe på med, når man bruger aktuelle situationer og refleksioner er, at tiderne kan ændre sig, nogle gange mere hurtigt end andre. Med dagens viden skal jeg dementere ovenstående sammenligning med en politiker, som har vist sig at være dybt usympatisk, fuld af had og på grænsen til det kriminelle.
#539-540
søndag den 24. november 2013
Ikke helt jul endnu ...
Pæn flaske synes min medsmager! |
lørdag den 23. november 2013
Britisk IPA
#537
onsdag den 20. november 2013
To på Bryggen
High five 7,5 % IPA fra Dugges. Fyrret duft. Maltet smag med abrikos og en syrlighed. Humlen giver fyrresmag. Slutter med en sødlig blød bitterhed. 4 skumfiduser.
MacGyver 8 % IPA fra Stronzo. Svag duft. Mellemfyldig maltsmag med en sødlig melonsmag. Egentlig et ret neutralt humle aftryk. 3-4 skumfiduser.
#535-536
tirsdag den 19. november 2013
Iberisk klasse IPA
#534
mandag den 18. november 2013
Opsamling
Hop head red, 7 % ipa fra Green Flash. Dufter af malt, rosiner og en anelse sprittet. Ikke særlig fyldig maltsmag, brød og karamel. Mere subtil humlesmag end i andre af deres øl. Men meget fint afstemt med indtryk af klassisk fyr og citrus med en blød og tør krydret tone lagt henover de normalt fremstikkende humleknaster. Humlerne er Columbus, Nugget og Amarillo, hvoraf sidstnævnte også er brugt som tørhumle. Meget fin øl til mindst fem skumfiduser.
#533
søndag den 17. november 2013
Fadlagret stout
#532
lørdag den 16. november 2013
Blid og tør
#531
onsdag den 13. november 2013
Humlemord
#530
tirsdag den 12. november 2013
Kernel six-pack
Export stout London 1890, 7,2 %. Skulle være baseret på en over 100 år gammel opskrift. Kaffe og mørk chokolade i duften. Samme smagsindtryk i den for en stout lette bryg. Også røg, tjære og bolværk. Let afsluttende syrlighed samt en meget tør eftersmag - røgen hænger med. Fint bryg, i min mund dog mere som en porter. 4-5 skumfiduser. Fotos af de to første øl forlist!
Pale ale Galaxy, Simcoe Centennial, 5,5 %. Duft af lidt sæbevand og lidt citrus. Lette smagsindtryk af citrus, solbær, krydring. Ikke så megen fylde. Lidt mere karakter end normalt for en pale ale, så 3-4 skumfiduser.
Pale ale Amarillo Ella Centennial 5,4 %. Ella har jeg ikke stødt på før - australsk humle. Dufter lidt mere stramt end foregående. Samme lette bryg i munden men næsten nogen frugtig eller sødlig smag. Mest krydret og med en fin bitterhed der hænger ved. Den er ikke fyrret-tør eller metallisk-bitter men netop krydder-tør. Lidt svært at beskrive. Men giver også denne variant et særpræg; 4 skumfiduser.
India pale ale Mosaic, 7,2 %. Spids duft af citrus og fyr. Mellemfyldig malt med lidt brød smag. Humlen er doseret i rigelig mængde og der er citrus, harpiks, solbær i den trætørre smag med kun en anelse sødme. Fin singlehumle med bred smagspalette. 4 skumfiduser.
India Pale Ale Galaxy, HBC 291, 7,1 %. HBC 291 er en humle der endnu kun er på eksperimentalnivauet. Lidt maltet-vammelt duftindtryk, med citrus og fyr. Mere maltet i smagen end foregående og om muligt endnu tørrere og med mindre sødme. Krydret og med noget næsten muggen rosinsmag. Det lyder ikke så tiltalende, men efter de første par slurke indfinder en god balance mellem den usøde malt og den tørre og stramme humle sig. 4-5 skumfiduser.
Barrel aged stout, 7,7 %. Blanding af en imperial brown stout og ovensmagte export stout; herefter lagret på whiskyfade. Tung duft af bitter chokolade, kirsebær og en anelse sprut. Lagringen på whiskyfade mærkes i smagen. Jeg synes at sådan noget let kammer over og det mørke øl helt forsvinder i lagringsdampene. Det sker ikke helt her, man kan stadig smage nogle af de samme indtryk som hos export stouten: kaffe, bitter chokolade, røg, svesker og med whiskyen underneden. Lidt mere end hvad jeg synes godt er, men alligevel i samspil og ikke modspil. Samlet giver det 4 skumfiduser.
#524-529
søndag den 10. november 2013
Samarbejds IPA
#523
lørdag den 9. november 2013
Lager vs Ale
Hop Burn Low, 10 % double imperial pale lager. Ikke megen duft trods den rigelige alkohol. Noget brød agtigt og let citrus anes. I munden anderledes nærværende. Meget sprittet smag, lidt henad de første årgangsøl fra Wibroe, hvor procenten partout skulle 0,1 % op hver år. En fyldig, brød- og bærfyldt maltsmag prøver at lægge en bund henunder spritten og en anselig humlesmag bærer bryggen hjem og vender tilbage. Den er af en noget uharmonisk bitter karakter. Jeg synes ikke det hænger helt sammen - spritsmagen er for dominerende og utøjlet. 2-3 skumfiduser.
Hop Burn High, 10 % double imperial pale ale. Samme bryg som sagt, blot brygget med en amerikansk ale gær. Også denne dufter svagt. Knap så sprittet i udtrykket som lagervarianten, men alkoholen mere end anes. En cremet, brød- og næsten mælkeagtig maltsmag lægger for. Noget floralt og krydret men bankes på plads af en ganske overvældende slutbitterhed. Som eksperiment er det sjovt at smage hvad forskellige gærtyper gør ved en øl, men udgangspunktet, eller måske snarere slutproduktet er i begge tilfælde for uharmonisk til at det bliver rigtig interessant. Denne får således samme 2-3 skumfiduser som tvillingebroren.
#521-522
torsdag den 7. november 2013
Den Onde Tvillling
Falco, 7 % IPA. Både lidt skarpe og bløde citrusdufte fra glasset. Let til medium fylde, men med ganske frugtigt maltindtryk - melon, nektarin. Først ikke så meget humlepower, men eftersmagen kommer overraskende og er virkelig en sen en af slagsen og er af den tørre, nåletræsagtige og stramme slags. En ganske fin og egentlig blid IPA, men med fint afstemt balance. Den fortjener lige 5 skumfiduser.
Yang, 10 % imperial IPA. Brygget til at blive blandet med Yin, men den havde de ikke i shoppen. Kan dog selvfølgelig også drikkes alene. Meget maltet duft med lidt hengemt frugt. Fyldig, tung malt med brød og abrikos. Humlen bliver holdt i ave af den tunge maltprofil men byder ind med tør, fyrret bitterhed. Tror det vil være synd at blande denne fine øl, men det må prøves en dag. 4 skumfiduser.
Lil' B, 11,5 % imperial porter. Chokolade og sprittede kirsebær i duften. Dejlig fyldig porter der ligger godt i munden. Initielt noget spruttet-kirsebær smag, der afløses af noget tørt tobak og træ og afsluttes med en mørk-bitter chokolade, der nok indeholder sødme, men i en meget dæmpet mængde. En anelse syre til sidst, og noget let bitterhed der bevares i eftersmagen. Meget fin øl til 5 store skumfiduser.
Molotov Cocktail, 13 % imperial IPA. De mener selv det er en af de vildeste øl de har brygget. Maltet duft med tydelige frugttoner (fersken/melon). Den indledende smag med solbær når lige at gøre sig gældende inden et veritabelt sprutangreb fyres af. Alkoholen varmer og brænder men overskygger ikke for humlen der giver en tør bitterhed. En noget voldsom øl, hvor spritsmagen ikke rigtig bliver holdt i ave. De øvrige smagsindtryk er fine. 3-4 skumfiduser.
Samlet en fin håndfuld fra Evil Twin
#516-520
tirsdag den 5. november 2013
En IPA der måske underpræsterer?
#515
søndag den 3. november 2013
Arktiske øl
Qimuttoq, 5,09 % pilsner. Meget klassisk smag, omend der i følge bryggeriets hjemmeside skulle være brugt gode humler som Warrior, Palisade & Sterling. Eneste særpræg er en lettere karamelsødme. 2 skumfiduser.
Eric the Red, 5,09 % ale (har jeg set den beskrevet som - bryggeriet omtaler den ikke på deres side). Gør ikke meget mere væsen af sig end forgængeren men jeg kan smage en let krydret og syrlig humlesmag. 2-3 skumfiduser.
Kapisilik, 5,09 % (underligt skæve alkoholprocenter - er det noget med afgiftsgrænser?) skulle være en blonde ale. Igen er den mest karakteristiske smag (på en meget tynd baggrund) en let karamelsødme, men på en lidt vammel måde. 1-2 skumfiduser.
Moskus, 7,09 % blonde ale. Eneste forskel på denne er udelukkende procenterne, der giver en anelse mere alkoholisk mundfylde. Ellers lige så kedelig som de andre, og også denne lettere karamelliseret. 1-2 skumfiduser.
Som det bemærkes er noterne noget kortfattede. Det er svært at skrive noget om disse øl der vel ikke er dårlige, blot kedelige. Man behøver ikke at tage til Grønland som ølturist!
#511-514
lørdag den 2. november 2013
Black ale = porter
#510