søndag den 3. november 2013

Arktiske øl

En god veninde havde været i Grønland og venligt ihukommende min ølinteresse hjemkøbt nogle øl fra det lokale bryggeri, Godthåb bryghus. De er nu blevet smagt.

Qimuttoq, 5,09 % pilsner. Meget klassisk smag, omend der i følge bryggeriets hjemmeside skulle være brugt gode humler som Warrior, Palisade & Sterling. Eneste særpræg er en lettere karamelsødme. 2 skumfiduser.

Eric the Red, 5,09 % ale (har jeg set den beskrevet som - bryggeriet omtaler den ikke på deres side). Gør ikke meget mere væsen af sig end forgængeren men jeg kan smage en let krydret og syrlig humlesmag. 2-3 skumfiduser.



Kapisilik, 5,09 % (underligt skæve alkoholprocenter - er det noget med afgiftsgrænser?) skulle være en blonde ale. Igen er den mest karakteristiske smag (på en meget tynd baggrund) en let karamelsødme, men på en lidt vammel måde. 1-2 skumfiduser.



Moskus, 7,09 % blonde ale. Eneste forskel på denne er udelukkende procenterne, der giver en anelse mere alkoholisk mundfylde. Ellers lige så kedelig som de andre, og også denne lettere karamelliseret. 1-2 skumfiduser.



Som det bemærkes er noterne noget kortfattede. Det er svært at skrive noget om disse øl der vel ikke er dårlige, blot kedelige. Man behøver ikke at tage til Grønland som ølturist!

#511-514

Ingen kommentarer:

Send en kommentar