lørdag den 9. november 2013

Lager vs Ale

Et af Mikkellers mange projekter, hvor grundbryggen er den samme, her af typen dobbelt IPA, men hvor der er brugt to forskellige typer gær, en lager og en ale gær, for at vise hvad forskellige typer af gær gør ved en øl.

Hop Burn Low, 10 % double imperial pale lager. Ikke megen duft trods den rigelige alkohol. Noget brød agtigt og let citrus anes. I munden anderledes nærværende. Meget sprittet smag, lidt henad de første årgangsøl fra Wibroe, hvor procenten partout skulle 0,1 % op hver år. En fyldig, brød- og bærfyldt maltsmag prøver at lægge en bund henunder spritten og en anselig humlesmag bærer bryggen hjem og vender tilbage. Den er af en noget uharmonisk bitter karakter. Jeg synes ikke det hænger helt sammen - spritsmagen er for dominerende og utøjlet. 2-3 skumfiduser.


Hop Burn High, 10 % double imperial pale ale. Samme bryg som sagt, blot brygget med en amerikansk ale gær. Også denne dufter svagt. Knap så sprittet i udtrykket som lagervarianten, men alkoholen mere end anes. En cremet, brød- og næsten mælkeagtig maltsmag lægger for. Noget floralt og krydret men bankes på plads af en ganske overvældende slutbitterhed. Som eksperiment er det sjovt at smage hvad forskellige gærtyper gør ved en øl, men udgangspunktet, eller måske snarere slutproduktet er i begge tilfælde for uharmonisk til at det bliver rigtig interessant. Denne får således samme 2-3 skumfiduser som tvillingebroren.

#521-522

Ingen kommentarer:

Send en kommentar