tirsdag den 12. november 2013

Kernel six-pack

Kernel Brewery fra London har jeg kun smagt en gang før, under Copenhagen Beer Celebration 2013, hvor jeg ikke var glad for deres single hop IPA med Colombus. Her har jeg fået fat i en mindre stribe af deres øl og fornemmer der findes længere serier af både pale ales og IPAer med forskellige kombier af humler.
 
Export stout London 1890, 7,2 %. Skulle være baseret på en over 100 år gammel opskrift. Kaffe og mørk chokolade i duften. Samme smagsindtryk i den for en stout lette bryg. Også røg, tjære og bolværk. Let afsluttende syrlighed samt en meget tør eftersmag - røgen hænger med. Fint bryg, i min mund dog mere som en porter. 4-5 skumfiduser. Fotos af de to første øl forlist!

Pale ale Galaxy, Simcoe Centennial, 5,5 %. Duft af lidt sæbevand og lidt citrus. Lette smagsindtryk af citrus, solbær, krydring. Ikke så megen fylde. Lidt mere karakter end normalt for en pale ale, så 3-4 skumfiduser.

Pale ale Amarillo Ella Centennial 5,4 %. Ella har jeg ikke stødt på før - australsk humle. Dufter lidt mere stramt end foregående. Samme lette bryg i munden men næsten nogen frugtig eller sødlig smag. Mest krydret og med en fin bitterhed der hænger ved. Den er ikke fyrret-tør eller metallisk-bitter men netop krydder-tør. Lidt svært at beskrive. Men giver også denne variant et særpræg; 4 skumfiduser.


India pale ale Mosaic, 7,2 %. Spids duft af citrus og fyr. Mellemfyldig malt med lidt brød smag. Humlen er doseret i rigelig mængde og der er citrus, harpiks, solbær i den trætørre smag med kun en anelse sødme. Fin singlehumle med bred smagspalette. 4 skumfiduser.
India Pale Ale Galaxy, HBC 291, 7,1 %. HBC 291 er en humle der endnu kun er på eksperimentalnivauet. Lidt maltet-vammelt duftindtryk, med citrus og fyr. Mere maltet i smagen end foregående og om muligt endnu tørrere og med mindre sødme. Krydret og med noget næsten muggen rosinsmag. Det lyder ikke så tiltalende, men efter de første par slurke indfinder en god balance mellem den usøde malt og den tørre og stramme humle sig. 4-5 skumfiduser.


Barrel aged stout, 7,7 %. Blanding af en imperial brown stout og ovensmagte export stout; herefter lagret på whiskyfade. Tung duft af bitter chokolade, kirsebær og en anelse sprut. Lagringen på whiskyfade mærkes i smagen. Jeg synes at sådan noget let kammer over og det mørke øl helt forsvinder i lagringsdampene. Det sker ikke helt her, man kan stadig smage nogle af de samme indtryk som hos export stouten: kaffe, bitter chokolade, røg, svesker og med whiskyen underneden. Lidt mere end hvad jeg synes godt er, men alligevel i samspil og ikke modspil. Samlet giver det 4 skumfiduser.


#524-529

Ingen kommentarer:

Send en kommentar