Seven Islay, 12 % imperial stout. Som foregående, blot har denne ligget på et Islay whiskyfad i over et år. Den har en behagelig duft som mest er præget af figen (som der også er tilsat i form af pure) og gærede noter. Kaffe og lakrids er også blandt de volatile elementer, der først nusser de stive næsehår. Smagen er først mest stoutet med sød fylde, lakrids og brændte noter. Hurtigt kommer whiskylagringens effekt buldrende og giver meget whiskysmag, inkl. god røg og kraftig egesmag. Der er en fin bitterhed til sidst. Bryggen er som de øvrige helt flad, det er ikke til at banke en skumboble ud af flasken. Jeg kan godt lide imperial stouts og jeg kan godt lide whisky. Hvis man vil blande de to, bør whiskyen være mand nok til at holde sig diskret i baggrunden. Her bliver det til en syrlig-sød alkoholisk røgsmag, der kommer ud af stævnemødet og som jeg ikke finder behagelig. Den redder sig lige akkurat op på tre skumfiduser pga. den fine start-/grundbryg.
#1251
Ingen kommentarer:
Send en kommentar