onsdag den 1. april 2015

En ny omgang fra Beerbibliotek

Lærte Beerbliotek at kende under en af mine seriøse smagninger. Efterfølgende har jeg fået opstøvet en mindre samling, der her præsenteres. Konklusionen er den samme som før: De gør det ganske fornuftigt.

Hip hops, 6 % ipa. Let stram duft med anelse af harpiks og grape. Fremstår umiddelbart noget diskret uden de store armbevægelser men vinder ved nærmere bekendtskab. Let, næsten som en pale ale,  uden megen krop men dog en vis cremet mundfylde. Mest tør og fyrret i smagen med let indslag af harpiks. Eftersmagen er både bitter og krydret (peber). Fint skruet sammen og doseringen er sådan set også i orden. Fem skumfiduser.


Rye Pale Ale Summer Pacific Jade, 5,3 % amerikansk pale ale. Frisk, krisp duft med grape. Let bryg med let fylde, med smag af græs,  grape, bitterhed som fra citrusskal, og kun med en svag sødme. Ingen florale eller fyrrede noter i bitterheden der varer ved og antager en næsten metallisk karakter. En ok øl der vil gøre sig som tørstslukker efter fodboldkampen med ungerne. Tre skumfiduser.Black Ale chilli, 7,6 %. Der er tydelig røg i duften sammen med chokolade og chili. Smagen er lidt mere diskret og indeholder bitter chokolade, kaffe, noget røg og kun en antydning af  chili til sidst. Ikke megen humlesmag men lidt mere -bitterhed. Kan ikke rigtig afgøre om det mere ligner en porter end en black ale - har både mundfylde og smagsindtryk fra førstnævnte. Den svage humlesmag, der trods alt er, kan også give association til en black ipa. Samlet er det en tør og fin smag. Karakteren ender derfor på 3-4 skumfiduser.


Double IPA Galaxy, 8 %. Frisk duft af grape og anden frugt. Smagen har de sædvanlige elementer af noget lidt tungere gæret og sprittet frugt, men hvor humlen er mere fremtrædende end typisk er. Der er en pæn, stram tørhed men doseret således, at bryggen først føles blød, for derefter at suge al ganesaft i sig, efterladende indtryk af harpiks og ren bitterhed. Egentlig sødme findes ikke andet end i frugten. Det er nu en ganske fin single hop DIPA de har lavet - 4-5 skumfiduser.Bobek citra, 5,5 % pale ale. Citrus duften er tydelig. Ret tyndbenet bryg uden megen backup fra malten. Humlen let sødlig, let syrlig og medium fyrret og skarp. Meget bedre end en standard øl, men konkurrencen er hård. Tre skumfiduser.


Baltic porter, 8,5 %. Røg, kaffe, svesker og noget mælkeagtigt er de ingredienser jeg fanger i duften. Lidt mere tyktflydende sådan rent viskosiøst end en standard porter, og den er proppet med smage. Syrlig kaffe og sød mørk chokolade møder først, dernæst lidt tungere elementer af noget mørkt frugt som i næsen var svesker, men fornemmes lidt mere "frisk". Gennem det hele ligger en let røgsmag, og er det den, der giver associationer til noget mælk/youghurt? En pæn tilstedeværende alkohol afslutter sammen med en let bitterhed, der først bemærkes et stykke ind i eftersmagen. En rigtig dejlig nydeøl - 5 skumfiduser.


#1101-1106

Ingen kommentarer:

Send en kommentar