En samling øl med inspiration fra traditionelle belgiske dubler og tripler. Også en syrlig variant der ikke kom med forleden.
Biere Joi Mello Dubble, 7 % ale fra Bayou Teche. Fadlagret version med tilsat kaffe, chilipeber og kakao. Chokolade i duften. Ret let fylde. Først noget kaffesmag, der hurtigt overdøves af chilien. Denne er dog ikke så markant som i andre smagte eksempler, men alligevel lidt for kraftigt doseret til denne sarte gane (og jeg kan ellers godt li stærk mad!). Der er ikke plads til øvrige smagselementer. 2-3 skumfiduser.
Belgian-Style Dubbel, 6,75 % ale fra Bridge Brew Works. Chokolade og let syrlighed i duften. Helt flad øl. Masser af chokolade i den noget lette bryg og en syrlighed der måske ikke helt er tiltænkt men som passer rigtig godt sammen med den megen chokoladesødme. 4 skumfiduser.
Dubbel, 8 % fra Rockmill Brewing Company (Ohio). Økologisk. Syrlig og røget, underlig. Er det en fejlbehæftet øl? Denne flaske får derfor kun 1 skumfidus.
Tripel, 9 % fra Rockmill. Økologisk. Let Brett duft faktisk. Sødme fra triplen, syrligheden fra tja gær/bakterier, og en god fylde fra malten, blandet med god ordinær gærprodukter. Samlet lidt af en sukkerbombe, men OK. 3 skumfiduser.
Cellar Cuvee 7, 9 % sour brown ale fra Jackie-Os Pub & Brewery (Ohio). Fadlagret og med tilsat kirsebær og rosiner. Stram syrlig duft med bær. Her får man sour for alle pengene. Det mørke bund kommer dog lidt igen og giver noget modspil. Man kan rent faktisk smage kirsebær. 3-4 skumfiduser.
Burning Bridges Brown Ale, 7,5 % brown ale fra Spiteful Brewing (Illinois). Mørk chokolade i duften sammen med kaffe. Noget brændt smag, uden at det er røg. Chokoladen er der, kaffe og en noget tør og bitter eftersmag. Ganske fin brown ale – 4-5 skumfiduser.
SeVIIn, 12,5 % belgisk ale fra Surly Brewing company. Meget speciel smag, ikke så meget belgisk over den, en let syrlighed godt mixet med frugtsødme (kirsebær, mandel) og ikke megen bitterhed. Som en af de sidste øl ved smagsseancen fejlede den at fange min opmærksomhed. 2-3 skumfiduser.
#916-922
Ingen kommentarer:
Send en kommentar