søndag den 1. september 2013

Rigtige gode øl fra Brew Dog

Brew Dog har en herlig, skotsk attitude til at brygge øl (se etiketteteksten til Jack Hammer). Samtidig laver de normalt rigtig gode øl til næsten normal-øls pris. Disse to var dog i den normale ende af skalaen for mikroøl, hhv. 38 og 55 kr.

Jack Hammer, 7,2 % west coast IPA. Fin duft af citrus, fyr men ikke megen maltsøde. I munden mere kompleks, men det er først citrusen der fanger an, dernæst en blomsterrig, fyrret og let sødlig maltsmag og afslutningsvis en knastør bitterhed. Slet ikke tung og som sådan meget let drikkelig, omend bitterheden nok kræver at man er til den heftige west coast stil. 5 store skumfiduser til BrewDog.Som altid: Klik på billedet for forstørrelse
Cocoa Psycho, 10 % imperial russian stout.  Noget af det mørkeste jeg nogensinde har hældt op. Næsten som om lyset blev suget med ind i det mørke fluidums fald mod glasset. Let duft af mørk, bitter chokolade og svesker. Chokolade og kaffe er det første jeg smager, men det er også oplyste tilsatte ingredienser. Der er røg og træsmag på bagkanten, og en fin bitterhed af den røgede slags hænger ved, og giver modspil til chokoladesødmen. Etiketten omtaler vanilje, men det kan jeg (heldigvis) ikke smage. Mellemfyldig og slet ikke tung. En rigtig god mørk sag fra BrewDog - 5 af de store skumfiduser.

#452-453

Ingen kommentarer:

Send en kommentar