lørdag den 31. august 2013

Mash-up Ølfestival

De to søster-barer Ørsted og Søernes Ølbar holdt i dag (og i morgen) en miniølfestival. Var forbi en 2½ times tid og fik smagt på 10 øl. Fik først 4 på Søernes, kørte derefter i bus til Ørsted og fik 4 der, og returnerede med samme bus til Søernes, hvor jeg afsluttede med de sidste. Præsenteres i kronologisk rækkefølge. Oplysningerne om øllet, type og procenter til tider mangelfuld.
Den gratis transport mellem de to barer foregik i dette køretøj


Nordic Coast, 5 % vel nok en saison fra Kissmeyer. Græs i duften. Let citrus i smag, græs og lang metallisk bitter eftersmag. Ikke helt harmonisk. 2 skumfiduser.

Schwartzbier, 5,5 % fra Halsnæs. Let bryg, med gode bitre toner af kaffe, nødder, og røg. En ganske let chokoladesødme. Røgsmagen ligger perfekt henover resten af smagspaletten. Der er en afsluttende god slutbitterhed. Alt i alt næsten som en porter. 4.5 skumfiduser.


Mosaic IPA fra Amager. Single humle IPA (ikke oplyst hvilken, kunne evt. være Simcoe). Stærk citrus duft a la vaskemiddel. Meget blomsterrig og krydret start, med citrus. Meget tør og fyrret bitterhed der varer længe. Ikke så maltfyldig men humlen fylder godt. 4 skumfiduser.

(*UPDATE: Her udstilles min amatøragtige tilgang til det hele. Mosaic er naturligvis den humle der er brugt! Tak til Henrik Papsø/Amager for at korrekse mig*)

The Darkest of Secrets, 11 % imperial stout fra Spybrew. Dem har jeg ikke hørt om før. Bryggen er portvinsfadlagret. Helt flad øl. Bitter chokoladeduft, med kaffe og kirsebær. Det er så det bedste at sige om den øl. Underlig smag - først noget youghurt-agtigt (Brettanomyces) der ret hurtigt afløses af noget ret surt. Chokoladen når man næsten ikke at smage. Ikke en øl for Dude Beering - 1 skumfidus.


Bryg og tråd IPA fra Herslev. Mest en græsagtig duft. Meget floral og spøjs humlesmag, hvor der også anes noget lakrids. Næsten ingen bittersmag. Anderledes, men fin IPA. 4 skumfiduser.

Simcoe/Amarillo IPA fra Crooked Moon. Dem kender jeg vist heller ikke. Tør fyrret duft med citrus henimod det vaskemiddelagtige. Let fylde og ikke nogen overdreven brug af humlerne. God floral og citrussmag, mens bitterheden er diskret, men dog en kende mere tydelig end i Herslev. 3-4 skumfiduser.

Undercover, 5 % pale ale fra Spybrew. Let fyr og citrus i duft. Meget let i fylde og smag. Blomstret, citrus og krydrede noter. Også denne har kun en let bitring. På en ikke definerbar måde fungerer denne lidt bedre end de to foregående, resulterende i 4-5 skumfiduser.

Mermaid porter, 11,2 % Baltic porter fra Jacobsen. Kaffe og røg i duft. Samme elementer + chokolade i smag og så en let syrlig-bitter eftersmag med røg og tørv. Godt gået at banke en porter op på tocifrede alkoholprocenter og samtidig bevare let-drikkeligheden. Sammen med deres juleøl den bedste øl fra Carslbergs husbryggeri som jeg har smagt (ikke overvældende konkurrence). 5 skumfiduser. Har læst at den ellers kun kan fås via postordre. Dumt ...

Der ny sårt, 4,4 % porter (?) fra Nørrebro. Let kaffe og chokolade i duft. Meget let bryg. God smag af kaffe, røg, tjære og bolværk. I den lette og diskrete ende af skalaen. 4 skumfiduser.

Dark Hops, 8,5 % black IPA fra Beer Here. Egentlig ikke en del af festivalen (lutter nye bryg), men den måtte godt hældes op til samme pris og volumen. Både citrus og chokolade i duften. Meget hybrid agtig. Sød og chokoladet initielt. Humlen ligger underneden og skaber et tørt, bittert modspil med en bette anelse af citrus. Det fungerer ret godt. Tror det må kåres til den bedste øl jeg nåede at smage - 5 skumfiduser.

Et smagsglas kostede 20 kr. og hver smagsprøve en femmer. Fint arrangement.#442-451

Ingen kommentarer:

Send en kommentar