mandag den 30. september 2013

Mine IPA

Pick Axe, 6,2 % IPA fra Tommyknocker Brewery. Ret maltet duft, med brød og gær i aromaen. Næsten lidt vammelt. Også i munden en prægtig maltsmag med undertoner af frugt, måske abrikos, rosiner, noget sprittet. Der er humle i, men de smager mest rent bittert, ikke så megen aroma henad blomster, fyr etc. Noget atypisk IPA, ikke dårlig, bonus for den egne stil, men heller ikke super vellykket. 3-4 skumfiduser.

 
#487

søndag den 29. september 2013

Italiensk øl

Baladin Open Riserva, 7,5 % american pale ale fra Le Baladin (Italien). Første italienske øl på bloggen. Karamel og brød i duften. Meget maltet smag som er ganske sødmefuld. Lidt blomme, banan og græs, med nogen syrlighed og en slutbitterhed som ikke er helt vellykket, noget skarp og "forkert" bitter. Den trækker desværre ned på bedømmelsen som kun kan ende på 2 skumfiduser. Der er ellers potentiale til mere.


#486

lørdag den 28. september 2013

To øl med lakrids

Fandt i Fish and Beer et udvalg af øl fra Det Lille Bryggeri. Der røg et par stykker med lakrids i posen.

Double chili lakrids ale, 8,2 %. De har åbenbart en almindelig udgave som denne så er "dobbelt" af; især chili og lakrids som både er tilsat under kogning og før lagring. Lidt sprittet duft af mørke bær, svesker og lakrids. Blød og cremet, og med smagen initielt sødmefuld med rosiner og fersken, efterfulgt af lakrids førend chilien om ikke sparker ind, så dog gør opmærksom på sig selv. Den varer ved et godt stykke efter nedsvælgning men er alligevel doseret tilpas. Flere gør forsøget med chili - ikke alle ender godt. Speciel øl men OK. 3-4 skumfiduser.

Lakridsporter, 5,7 %. Dufter mest af tjære og bolværk, en anelse kaffe. Rimelig fyldig af en porter at være. Malten smager brændt og af røg, noget chokolade og det hele afsluttes med en mild smag af sød lakrids. Der er en lille snert af et humlebid lige inden lakridsen; godt, ellers var det nok blevet lidt for meget en slikøl. Nu klarer den fint de 4 skumfiduser, sådan nydt en af de første kolde aftener i efteråret 2013.


#484-485

torsdag den 26. september 2013

IPA fra Den Grimme Ælling

IPA - Amarillo & Citra, 5,9 % fra Ugly Duck. Etiketten angiver at Galaxy også skulle være brugt. Maltet-frugtig duft, med citrus og fyr. Medium fyldig/maltet med nogen frugtsødme, men det er humlen der giver bid i brygget. Tør, skarp og noget metallisk med syrlig citrus smag. Meget fin og let drikkelig. Mangler måske en lidt mere bred humlepalette og lidt mere tyngde i maltprofilen? Det er i småtingsafdelingen. Ællingen får her 4-5 skumfiduser.

#483

onsdag den 25. september 2013

Jubilæumsøl

Nørrebro X, 6,5 % dark milk ale (!) fra Nørrebro bryghus. Det er ikke meget Nørrebro har optrådt her på bloggen, selv om de så har været med i 10 år og dermed er rutinerede mellembryggere (vel ikke helt berettiget til at kaldes for mikro-). De var dermed innovative men for mig gik interessen lidt i sig selv igen, da andre kom frem. Man kan stadig finde gode lejlighedsbryg i deres haner, men deres flaskeøl er i  mellemklassen.

Nu har de brygget en økologisk jubilæumsøl af en type jeg ingen anelse har om! Dufter lidt syrligt og svagt af røg. Mørk ristet malt som er tør, uden sødme, men dog lidt rosin/sveske og kaffe. Syrlig undertone som skyldes forgæring af det tilsatte laktose? Bitre nødder og røg i eftersmagen. Blev nok åbnet lidt for kold; da den havde ekvilibreret lidt til rumtemperatur blev den lidt rundere og mere imødekommende. Interessant type, ikke uden evner og mulighed for fremtidig kompatibilitet med Dude Beerings gane. 4-5 skumfiduser. 



#482

mandag den 23. september 2013

Rigtig fin porter

La Cruda, 6,7 % porter fra Port Brewing. Remake af en mere end 15 år gammel øl, som blev brygget og serveret i en brewpub i San Diego og som i 1996 vandt guld i kategorien "robust porter" ved Great American Beer Festival (se mere historik på etiketteteksten).


Sødlig duft med chokolade og kirsebær. Spøjs to-delt smagsindtryk: klassisk fløjlsblød porter med chokolade, karamel, kaffe, lakrids og vanilje. Desuden er svag syrlighed på bagkanten og sluttelig en røget eftersmag. Noget mere fyldig end en sædvanlig porter. Kan godt se at denne er en ekstra god udgave af klassisk porter; noget mælkesød (laktose) men det balanceres nogenlunde af røgen og syrligheden som er det mest specielle (og tilsigtet?). 4-5 skumfiduser. Stort tak til Peters øl for donationen/byttehandlen.

#481

søndag den 22. september 2013

God lager øl

Zeitgeist, 4,7 % mørk lagerøl fra Brew Dog. Ikke en øltype der fylder meget her på bloggen (eller i øllandskabet). Maltet duft med en anelse chokolade. Blød og rund i munden, med mørk bitter chokolade og røg smag. Let og heller ikke særlig humlet, men en lille snert af slutbitterhed antydes. Kunne næsten lige så godt være en porter men er nok tanden lettere. Fint afstemte detaljer. 4 skumfiduser.



#480

lørdag den 21. september 2013

To på Ørsted ølbar

Skulle for noget tid siden varme op til koncert. Havde stemt møde på Ørsted ølbar, på øllets dag. Det blev nu ikke markeret der. Kom til at sidde og vente en time, og nåede derfor både at drikke og notere følgende smagsnoter på noget fadopskænket øl.

Hoppenheimer, 9,7 % imperial ipa fra Xbeeriment. Forventeligt meget maltfyldig med en noget utraditionel smag. Sød, og noget youghurt men det er ikke Brett smagen. Undertone af lakrids. Humlen udmærker sig mest ved bitterheden. Ved ikke helt hvad jeg skal synes. Det vil sikkert fungere for nogle, Dude Beering fanger ikke helt ideen. 2-3 skumfiduser.

Velsmag, ? % american pale ale fra Beer Here. Let græsduft. Rimelig let uden megen malt. Let citrus smag med en antydet undertone af sprittede bær.  Mellem bitter eftersmag, uden det store nåletræspræg. Fin værtshus øl, 3-4 skumfiduser.

Ingen billeder denne gang ...



#478-479

fredag den 20. september 2013

Ny single hop serie

Brew Dog single hop india pale ale serie. Ligesom Mikkeller udgiver single hop serier gør Brew Dog det også, dog i mindre omfang. Fik et sæt fra Peters øl som indeholdt fire forskellige. Ingen af varianterne var med i Mikkellers serie. Til forskel fra den, så er de fire øl brygget til samme IBU (75), dvs. mængden af humle er blevet tilpasset. Øllet er kogt og tørhumlet med den enkelte humle. Alle øl har samme malt- (Marris Otter, Crystal Malt og Caramalt) og alkoholindhold (6,7 %). Der uddeles heller ikke denne gang nogen skumfiduser

East Kent Goldings. Klassisk engelsk aromahumlesort. Dufter her af citrus og noget blomsteragtigt. Malten føles brødagtig og med frugtsødme og der er en syrlig smag, ikke af citrus men måske snarere solbær. Også noget blomstret i smagen og måske en anelse lakrids. Der er en pæn bitterhed som er både lidt skarp og underneden med en fin tørhed.

Dana. Slovensk (!) humlesort. Dufter lidt gær + brød. Smagsindtrykket umiddelbart meget uventet og overvældende. Fyldig og næsten vammel maltsmag, med en metallisk overtone af mørke sprittede bær. Det hele pakket ind i noget hø (?) smag. Aner jeg også noget youghurt (men ikke som i Brettanomyces)? Der er også nogen frugtsødme i smagen. Bitterheden er der, men er ikke særlig påtrængende. Det er mere de anderledes smagsindtryk der bliver hængende. Ved ikke helt hvor vellykket Dana er til dette eksperiment.

El Dorado. Ny amerikansk humlesort. Ikke megen duft. Fyldig og sødlig smag hvor humlen har en pæn andel af sødmen. Der fornemmes pære og appelsinsyrlighed, mens det er begrænset hvad der er af eftersmag, hverken tørre eller bitre noter. Imødekommende men kunne måske godt have lidt mere kant (nu hvor det er en amerikansk humle). Mon ikke den mest bør bruges til aroma (hvor den gør god gavn)?

Waimea. Ret ny sort fra New Zealand. Skulle have både aroma- og bitringsegenskaber. Duft lidt stram af citrus, og jeg aner den mindste fyrreduft. I munden ret fin malthed der er mixet godt med en pæn fyrret tørhed. Dermed også lidt mindre frugtsødme. Smagen er i øvrigt krydret med lidt metallisk bitterhed til sidst. Jeg synes den fungerer godt.  

Af de fire var Waimea den bedste mens Dana på en måde var for underlig. Jeg syntes pudsigt nok bedre om den engelske end den amerikanske humle - selv om jeg jo så langt foretrækker de amerikanske IPAer frem for klassisk engelske.


#474-477

torsdag den 19. september 2013

På den nemme måde ...

Whiskey stout 7,5 % fra Holbæk Bryghus. Hvor andre bryggerier lader deres mørke øl lagre på whiskyfade, hælder Holbæk bourbon whiskey i deres. De kan ikke rigtig finde ud af de forskellige betegnelser. Whisky er fra Skotland og whiskey er fra Irland, javel, så langt er jeg med, men hvad mener de så med bourbon whiskey? Amerikansk whisky brygget i Irland - eller omvendt? Nå. Dufter lidt sprittet af sprutten.Super blød bryg, med let smag af chokolade og vanilje og en anelse røg (som måske stammer fra bourbon'en). Eftersmagen let syrlig. Ikke megen fylde - ville forvente lidt mere i en stout. Forekommer at de har sprunget over hvor gærdet er lavest - både i det oprindelige grundlæggende bryg, og så tilsætningen af de gyldne dråber. 2-3 skumfiduser.

#473

onsdag den 18. september 2013

To pale ales

Lupulus, 4,7 % pale ale (eventyrligt velhumlet) fra Beer Here, brygget i Belgien. Citrus og fyr i både duft og smag; i smagen er citrusen lidt mere mandarin agtig. Malten fylder ikke meget i det samlede smagsbillede. Også en del let blomstersmag. God tør bitterhed, der holder ved og hvor citrusen igen anes et stykke tid. God, forfriskende og letdrikkelig øl i normalstyrke - 4 skumfiduser.


Pale Ale 5,2 %, fra Ballast Point, San Diego. Nyt bryggeribekendtskab. Brygget efter tysk Kölsch type, inkluderende tysk aromahumle. Ikke megen duft fra bryggen. Heller ikke vel indenmunds gør den det store væsen af sig. Noget sødlig brødsmag, næsten som om der var majs i. Let let syrlighed og ingen bitterhed. Det er så en udgave af pale ale der er meget diskret og anonym, på grænsen til kedelig. Desværre kun 2 skumfiduser. Alt fra San Diego er dermed åbenbart ikke stjernegodt øl!

#471-472

tirsdag den 17. september 2013

Nordvest-amerikanske øl fra Oregon

Black Butte, 5,2 % porter fra Deschutes brewery. Mørk bitter chokolade, let vanilje og røg i duften. Blød velsmag i munden, med mange afløsende smagsindtryk: meget maltet-brødlig, hvorefter en ganske let syrlighed mærkes. Dernæst fin chokolade sødme og sluttelig røg. Samlet en let og fin porter hvor røgen måske er lidt mere tilstedeværende end normalt.4 pæne skumfiduser.



Mirror Pond, 5 % Pale Ale fra Deschutes. Citrus i duften. Pæn fylde for en pale ale, hvor brødsmagen er underbygget af lette mørke bær og lidt bitter nød. Meget lette blomsternoter, men næsten ingen slutbitterhed. Vel et nogenlunde vellykket eksemplar af en pale ale, men øltypen er jo ikke den mest voldsomt larmende i klassen. 3 skumfiduser.
#469-470

mandag den 16. september 2013

Tilbage på IPA sporet

Brutal IPA, 6 % fra Rogue. Nyt bryggeribekendtskab; også fra den amerikanske vestkyst, dog lidt længere nordpå: Newport, Oregon. Deres motto: dare*risk*dream. Citrusduften er mest over i den lidt blødere appelsinlignende afdeling, men også malten kan fornemmes. Blød maltsmag, med krydret bund (peber) og en anelse appelsin. Den ene humle der er anvendt, Crystal, er en aromahumle og derfor er bitterheden meget behersket i denne øl. Den slutter dog tørt. At den hedder Brutal forekommer noget overdrevet, for det er en blid, men fin variant af amerikansk IPA, uden på nogen måde at minde om de lidt sydligere varianter fra San Diego området. 3-4 skumfiduser.

Punk IPA 5,6 % fra Brew Dog. En post moderne klassisk pale ale, som de skriver. Se øvrigt etikettetekst på billederne. Har utroligt nok ikke anmeldt den her på bloggen - men tro mig, den er smagt før, med nydelse. Kraftig citrus duft når kapslen lettes fra flaskens munding. Smager ganske let, det er ikke malten der er tilsat i ekstra mængde. Chinook, Simcoe, Ahtanum og Nelson Sauvin er de fire humler der er anvendt, resulterende i (kun) 45 IBU. Stram citrus og en udpræget tørhed der ledes over i en fin og ganske rigtig ikke særlig voldsom bitterhed. Det bedste ved den, udover dens meget lette drikkelighed og tørstslukkende egenskaber er, at den sælges i butikkerne til omkring 15 kr. Og dette indkøb var endda med i en kampagne med 35 % rabat, så jeg kom ned under en tier. Det er dæl-dyleme dejligt at man kan lave gode øl til den slags penge. Det er tidligere nævnt, at Dude Beering ikke skeler til pris når skumfiduserne uddeles, men det må gerne noteres. Antallet af skumfiduser er 4 meget pæne stykker.

Ved ikke om Brew Dogs etiketter ligefrem kan kaldes storytelling ...
Islanders IPA, 7,0 % fra Coronado Brewing Company. Maltet-brødlig duft. Meget fyldig i munden, noget dobbelt IPA over den. Meget bløde og søde smagsindtryk af abrikos og mango, der efterfølges af en fin, men ikke overdreven bitterhed af den nåletræsagtige karakter. Humlerne er Cascade, Chinook og Colombus, altså næsten de tre klassiske "C'er" i amerikanske mikrobryg (Centennial tilhører de tre musketerer i stedet for Chinook). En lidt anderledes californsk/west coast IPA med den store vægt på frugtsmagen, men da den balanceres til en vis grad af den knastørre humle, tør jeg godt stange en 5'er ud for antallet af skumfiduser til den.

#466-468

søndag den 15. september 2013

To middelmådige danske IPA

Svaneke IPA, 6,0 %. Amerikansk inspireret skriver de på etiketten der også oplyser om brugen af rugmalt udover byg. Har en meget maltet og tung duft. Smagen domineres også af en fyldig malt, brødagtig, med måske lidt nøddesmag. Og så stopper det. Hvor er humlen? Jovist, den er bitter til sidst, men det er godt nok ikke hvad jeg forstår ved en amerikansk inspireret IPA. Det er knap nok at den kan minde om en engelsk traditionel en af slagsen. Samlet er det mere henad brown ale synes jeg. Jeg kan altså kun give 2 skumfiduser; måske er øllet til lidt mere, men den falske reklame trækker fra i dag.
 


India Pale Ale, 7,3 % fra Midtfyns Bryghus. En øl som Peters øl har givet topkarakter. Meget let citrusduft. Mellem fyldig øl, med en del maltsmag men humlerne (Cascade og Centennial) er meget diskrete. Skulle være amerikansk inspireret men det er ikke den overdrevne brug af humle der præger denne flaske. Er endda tørhumlet. Smager let citrus, sprittede bær og en svag slutbitterhed. Er blevet oplyst om at humle på en måde er en ferskvare og at øl skal drikkes indenfor en måneds tid eller to for at få det bedste ud af urten. At denne flaske så har en påstemplet holdbarhedsdato halvandet år ud i fremtiden, udfordrer den oplysning. En brygdato forefindes ikke på flasken.  Det er da en OK øl, men ikke noget Dude Beering falder i svime over. 3 skumfiduser.
#464-465

lørdag den 14. september 2013

Rigtig god brown ale

Board Meeting, 8,5 % brown ale fra Port Brewing. Brygget med kaffe og knuste kakaobønner. Duft af bitter chokolade, kaffe og svesker. Let i munden; først en bittersødlig chokolade smag, der følges af kaffe og mørke frugter og en mere typisk brown ale maltsmag. Sidstnævnte er heldigvis, med min lettere reservation overfor klassiske brown ales, ikke særlig dominerende. En brown-alesk surbitterhed afslutter, men på en meget balanceret måde. Fristes næsten til at mene at det er en porter i stedet for en brown ale. Den sniger sig op på 5 skumfiduser og må således være bedst bedømte brown ale indtil videre hos Dude Beering. Tænk at det skulle være humlekongerne fra Port Brewing der klarede det!

Storytelling ...

#463

torsdag den 12. september 2013

Den perfekte (navngivne) øl! (plus en)

Dude, 5,5 % american pale ale fra Flying Couch, brygget hos Herslev. Min (!) øl og samtidig Flying Couchs første - har været på markedet halvandet år men jeg har først set den nu. Består mestendels af økologiske ingredienser. Meget diskret duftende af græs. Desværre også noget diskret i smagen. Den starter let vammelt-maltet, eller måske bedre beskrevet (lyst) brødagtigt, overgår i noget citrusbagkant og en tør og let bitter eftersmag. Chinook og Cascade humlerne må være brugt i moderate mængder. Intet galt, formentlig meget god tørstslukker en varm sommerdag, men intet uforglemmeligt over denne. Genlæsning af min anmeldelse af deres Green Velvet er næsten en tro kopi af dagens. Frænde er frænde værst, og Dude Beering kan kun give 2-3 skumfiduser til Dude.



Bastard øl, 5,5 % blanding af europæisk hvedeøl og amerikansk red ale fra Flying Couch, brygget hos Herslev. Let hvedevammel duft. Blød i munden som en hvede, med en let sødlig maltet krop, med banan, citrus og en let slutbitterhed i smagen. Er ikke helt sikker på at de to øltyper tilfører hinanden noget eller opnår noget synergi, men på den anden side sker der ingen katastrofe. 3-4 skumfiduser.


#461-462

onsdag den 11. september 2013

Anderledes IPA

Nathalius, 8 % imperial IPA fra Omnipollo. Brygget på ris og majs. Halvskarp duft af citrus på den vaskemiddelagtige måde, og med en lidt underlig sur-sødlig svedduft henover! Noget anderledes i munden end så mange andre øl, men så er basen heller ikke byg. Meget let, hvor humlerne og bitterheden først har frit råderum. Nogle florale elementer og let sprittede bær. Bitterheden er meget skarp. Således ingen sødme at finde. Eftersmagen indeholder så noget svært definerbart som må stamme fra risen og majsen. Majs og ris var aldrig gået i de gode gamle dage med det tyske Rheinheitsgebot og tidligere indeholdt meget dansk øl rå-frugt som dækkede over slige tilsætninger. Det er en anderledes øl og fordi humlerne trods alt dominerer over malten, kan jeg sagtens forlige mig med den. Meningerne er mere delte på Ratebeer, hvor mange måtte opgive. Her og nu stanges lidt over middel ud: 3-4 skumfiduser.

#460

tirsdag den 10. september 2013

Hvederøgøl

Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen, 5,2 % hvederøgøl fra Brauerei Heller. Her en hvedeøl, hvor andelen af bygmalt er røget mens hvedemalten ikke er. Duft af røg og lidt bacon. Smager faktisk ret præcist midt imellem en god, klassisk tysk hvede og så de gode røgøl fra Heller: Blød smag med banan, vanilje, lidt syre og så en fin røgtone henover med noter af røget flæsk (som kan stamme både fra hveden og fra byggen). Lidt mildere end nogle andre fra bryggeriet jeg har smagt (men ikke fået anmeldt) og en fin intro til røgøl. 4 skumfiduser.

#459

søndag den 8. september 2013

Ale Smith Brewing company

San Diego baseret bryggeri, og så kan det jo næsten ikke gå galt! Fandt to fra dem:

IPA, 7,25 %. Intens duft af grape, men også af malten. Klassisk smag af citrus, fyr og blomster. Maltsødmen ligger relativt let underneden - noter af appelsin. Meget fin slutbitterhed. Har ikke en distinkt malttilstedeværelse men humleprofilen er så heller ikke tilsvarende overdøvende. Den må fortjene 5 af de store skumfiduser.

X, 5,25 % extra pale ale. Citrus men også en lidt overraskende maltet duft i den søde ende fra denne lyse og alkohollette øl. Først mærkes let brødagtig smag, med lidt bund af mørke sprittede bær, og en let citrus. Bitterheden er ikke overvældende men det ville måske også være for meget oveni de øvrige smagsindtryks styrke. En noget letbenet øl men de lidt vage smagsindtryk er i god balance. 3-4 skumfiduser.



Fine etiketter og spøjst med de kvarte procenter deres bryg holder.
 
#457-458

lørdag den 7. september 2013

Øllets dag

Det er øllets dag. Burde måske finde en rigtig god frem fra anmeldebunken, men vælger den nemme løsning; den næste ...

Black malts & body salts, 9,9 % black coffee imperial ipa fra To Øl. Dufter let af en tung mørk malt, måske også chokolade. Blød og initielt ret sød i smagen - der er også tilsat cassanade sukker. Træ, let røg er blandt øvrige førsteindtryk. Den også tilsatte kaffe gør sig ikke overvældende bemærket; og at det skulle være en ipa, og dermed en humlet sag, er heller ikke fuldt erkendbart. Bitterheden er lidt skarp, peberkrydret agtig, men der kunne godt være lidt mere modspil til den initielle sødme. En slikøl med stil og værd de 4 skumfiduser.
#456

torsdag den 5. september 2013

Hornbeer IPA

IPA, 6,6 % fra Hornbeer. Er sikker på at jeg har smagt denne før, men det må have været før bloggen kom på banen. Kraftig duft af grape. Ikke megen fyldighed, men man kan nemt fornemme noget brødagtig maltsmag med en god frugtsødme i bunden. Humlen giver en dejlig tør og fyrret bitterhed, med blomsteragtig og krydret smag. Forekommer mig lige let nok til at komme op på de allerbedste karakterer, men 4 store skumfiduser er i hus.

#455

tirsdag den 3. september 2013

Dansk trappisttype

No 318, 10 % trappist fra Bøgedal. Svag duft af gærede frugter. Ganske sød øl, men der er også anvendt muskovadosukker og karamel, og den tilsatte lakridsrod smages også. Let og ikke særlig fyldig, dermed også lumsk med dens 10 %. Let syrlighed i eftersmagen. Dens sødme gør den velegnet som dessertøl; alene er den 3/4 liter lige i overkanten til en stakkels solodrikkende Dude Beering. Er samlet en let udgave af belgiske trappist(lignende) øl; de belgiske kan være en udfordring og som sådan er 318 en god intro til hvad man kan være heldig at opleve. Opnår 3-4 skumfiduser.



#454

søndag den 1. september 2013

Rigtige gode øl fra Brew Dog

Brew Dog har en herlig, skotsk attitude til at brygge øl (se etiketteteksten til Jack Hammer). Samtidig laver de normalt rigtig gode øl til næsten normal-øls pris. Disse to var dog i den normale ende af skalaen for mikroøl, hhv. 38 og 55 kr.

Jack Hammer, 7,2 % west coast IPA. Fin duft af citrus, fyr men ikke megen maltsøde. I munden mere kompleks, men det er først citrusen der fanger an, dernæst en blomsterrig, fyrret og let sødlig maltsmag og afslutningsvis en knastør bitterhed. Slet ikke tung og som sådan meget let drikkelig, omend bitterheden nok kræver at man er til den heftige west coast stil. 5 store skumfiduser til BrewDog.



Som altid: Klik på billedet for forstørrelse
Cocoa Psycho, 10 % imperial russian stout.  Noget af det mørkeste jeg nogensinde har hældt op. Næsten som om lyset blev suget med ind i det mørke fluidums fald mod glasset. Let duft af mørk, bitter chokolade og svesker. Chokolade og kaffe er det første jeg smager, men det er også oplyste tilsatte ingredienser. Der er røg og træsmag på bagkanten, og en fin bitterhed af den røgede slags hænger ved, og giver modspil til chokoladesødmen. Etiketten omtaler vanilje, men det kan jeg (heldigvis) ikke smage. Mellemfyldig og slet ikke tung. En rigtig god mørk sag fra BrewDog - 5 af de store skumfiduser.

#452-453