onsdag den 13. april 2016

Spøgelserne genopstår

Ghost Brewing. Et af de rigtig gode nye bryggerier, der har set lyset i de seneste år. Der har været lidt stille omkring dem. Jeg mener at have læst, at de har haft problemer med at få brygget. Det er svært at være fantom bryggeri i Danmark. Jeg fik fat i to nye som så kun er deres batch 26 og 28. Disse har de været helt i Italien for at få lavet.

Green Oxygen, 7,2 % ipa. Den dufter af grape, passionsfrugt og fyr, alt på en relativt tilbagelænet måde. Let karamelsødme indleder smagen, men som i enhver god IPA er det humlen, der spiller førsteviolin. Det er ikke helt outreret Wild West Coast men det nærmer sig. Ananas, passionsfrugt, olieret harpiks og med tør og ret bitter eftersmag. De har ikke tabt evnerne, de kære spøgelser. Fem skumfiduser.


Razor Blade, 10 % imperial black IPA. Tror ikke jeg har prøvet typen før. Jeg mærker ved omryst af glasset primært en frisk humleduft med citrusnoter. Men også chokolade og let ristede noter underneden. Smagen er noget af en tre-trins raket. Indledningsvis en tyk chokoladesødme, der bakkes op af super fyldighed. Dernæst kommer humlen frem og trykker et let sprøjt af en ikke særlig dominerende eller avanceret citrus i ølpokalen. Til sidst vender mørkets kræfter stærkt tilbage med lakrids, let røg og en ikke særlig bitter men dog træ-tør afslutning. De kalder det en imperial black ipa. Rent teknisk er det måske "bare" en af deres gode imperial stouts, der har fået en stor, men yderst velafbalanceret dosis aromahumle. Uanset hvad, sidder Dude Beering med tungen og mundvandet dryppende ud af munden. Seks skumfiduser.

#1322-23

Ingen kommentarer:

Send en kommentar