søndag den 1. november 2015

Græsk drama

Efter første omgang af græske øl blev anmeldt live fra Spetses, en bette græsk ø ud for Peleponnes, var en af mine medkursister rundt på øen på scooter, og fandt en lille håndfuld nye øl. Dem drak vi sammen og kom frem til følgende:

Zeos Pilsner, 5% fra Zeos Brewing Company. Typisk, klassisk pilsner duft, brød, malt og lidt græs. Smagen er en anelse sødlig, dåsemajset, uden humlesmag, og kun let bitterhed. Skiller sig ikke fra de øvrige lagers herfra, hverken positivt eller negativt. 2 skumfiduser.

Volkan Grey, 5 % hvedeøl (filtreret), brygget med honning og bergamotolie. Ikke helt klar, selv om også denne Volkan øl har været gennem lavastensfilteret. Let citrus duft. Øllet smager mere af de tilsatte ingredienser end af typiske hvedeølskarakterer. Således er der en grundsødme og en noget kraftig citrus, den seneste fra bergamotolien. Den er dog stadig blød som hvede. I en græsk ølverden, hvor der indtil videre har været meget langt mellem højdepunkterne, scorer den 3 skumfiduser.


Bryggeriet Septem havde jeg på forhånd læst skulle være det bedste græske mikrobryggeri. Godt at min ven kom forbi et sted, hvor de blev forhandlet, nu jeg ikke selv kunne finde dem.

Monday's, 5 % pilsner fra Septem. Igen klassisk pilsner, men den har i smagen en bitterhed som synes at stamme fra appelsinskræl. Det giver en friskhed og især en anderledeshed som måske lidt fortjent belønnes med 3 skumfiduser.

Friday's, 4,7 % pale ale fra Septem. God humleprofil, endelig! Men så er det også Nelson Sauvin der er kommet i. Den har en typisk let malt base men der er humlesmag i som er frisk og frugtig, og med en let gæret marmeladetone. Den ender på en for græske øl rekord-høje 3-4 skumfiduser.Sidste fandt jeg selv, men fik ikke noget billede af:

Zeos Black, 5 % sort hvede fra Zeos Brewing Company. Lidt mørk, maltet duft, med en hint af kaffe og chokolade. Den er også på samme måde lidt porteragtig i smagen, omend i den meget tynde ende af skalaen. Udover kaffe og chokolade står det lidt ristethed på menuen og det ender med en smule bitterhed. Er lidt for karboneret synes jeg. Tilforladeligt, uskadeligt og klart til at komme uden om. 2 skumfiduser.

Nu er det så forhåbentlig slut med græske øl et stykke tid ...


#1259-1263

Ingen kommentarer:

Send en kommentar