fredag den 17. juli 2015

Bringsteds bedste øl

Det Lille Bryggeri er trods størrelsen (eller er det kun navnet?) meget produktive, og jeg har langt fra været igennem deres sortiment - der hele tiden fornys/udvides. I dag to af de lyse og friske slags:

The Great Columbus, 5,0 % pale ale fra Det Lille Bryggeri. Single humlet med Columbus, både som bitter-, aroma- og tørhumle. Duften er noget diskret, fremstår lidt sæbefrisk, med græs og citrus som noterbare elementer. Øllet fylder en anelse mere i munden end hvad en pale normalt gør. Der er græs og halm i smagen, med noget krydring henad peber. Ikke megen sødme og den svage citrus hen imod slutningen er flygtig. Bitterheden er også begrænset. En øl, med fine elementer, der dog fremstår i den meget diskrete ende af skalaen. Det udløser 2-3 skumfiduser.


Summer India Pale Ale, 4,8 % fra Det Lille Bryggeri. Et voldsomt møde med flasken, der først sendte kapslen lodret op og ganske nær min pande, for derefter at skyde med skumsprøjt ud over køkkenet. Eftergæringen har nok slået en smule fejl. Intentionen er ellers en frisk sommer øl med Summit, Mosaic og Nelson Sauvin humler. Der er en svag humleduft af tropisk frugt og noget tør fyr. Smagen er heller ikke den højstråbende elev i klassen, men indeholder både noget malt, der virker en anelse tungere end alkoholprocenten ellers lader antyde, men mest humlesmage af tung frugt, let fyr og en svag, men karakteristisk bitterhed. En øl, der snarere er subtil end provokerende, men virker alligevel. 3-4 skumfiduser.

#1194-1195

Ingen kommentarer:

Send en kommentar