søndag den 31. maj 2015

Danske Ølentusiasters festival 2015

For første gang i rigtig mange år var jeg på Ølentusiasternes festival. Sidst jeg var med, foregik det stadig i Valbyhallen. Nu er arrangementet rykket til Lokomotivværkstedet. Her var der god plads til de cirka 100 stande, der havde mere end 1000 øl med. Jeg havde forkøbt en billet med 20 poletter, og endte med at smage omkring 25 øl. De 18 første fik et par ord og et antal skumfiduser med på vejen. De præsenteres her i den rækkefølge, de blev smagt. Bemærk venligst, at jeg ikke blev mere og mere gavmild med skumfiduserne som eftermiddagen skred frem! Jeg havde i mit forhåndsudvalg prøvet at undgå mine gammelkendte favoritøltyper såsom ipa og tunge stouts, og i stedet prøvet at finde andre, mindre kendte øltyper. Det lykkedes også stort set, med enkelte undtagelser.

En over 100 meter lang kø ventede ved min ankomst, men det gik nu ret hurtigt med at komme ind.
Tang, 5,0 % øl lavet med tilsat tang fra DTU bryghus. Der eksperimenteres med brygmetoder og ingredienser ude i Lyngby. I denne øl er noget af byggen erstattet med tang. Der er mest noget brød i smagen fra den meget bløde øl, som også er en kende sødlig. Jeg kunne ikke erkende en beskrevet let saltsmag. Samlet noget kedelig – 2 skumfiduser.

Røgsplat, 5,5 % vildgæret røgøl fra Svaneke. Blød og behagelig, med brødsmag. Tydeligt røgpræg, der er fint doseret. Synes ikke jeg fandt nogen syrlighed som ellers var udlovet, men 4 skumfiduser.

Mark Mirabelle, 3 % traditionel ale fra Herslev. Tredje indslag i Mark serien hvor der her er tilsat mirabeller til hø-øllet. Lys & let øl, med først en fin syrlighed, der efterfølges af en dejlig sødme, der rigtig pænt afbalancerer øllet. Jeg bliver gladere og gladere, hver gang jeg får smagt en Markøl! 5 skumfiduser.

Vildmose øl, 5,8 % krydret røgøl fra Wintercoat. Der er anvendt tørverøget malt, porse og rønnebær. Øllet lægger ikke skjul på røgen. Den føles lidt let i  det, hvor det initielle røg viger for den krydrede tilsætning. Jeg synes ikke helt, det spiller sammen, men 3 skumfiduser.
Noget af mit gode selskab denne eftermiddag: Frank, Lisbet og 2 gange Lars
Basilisk, 6 % saison fra Brewfist, det italienske bryggeri, der tidligere har glædet min gane med blandt andet Spaghetti Western. Øllet har en typisk og fin saisonduft. Smagen er rigt facetteret, hvor tilsætningen af især rosmarin og appelsin mærkes i grundsmagen fra saisongæren. Peber og basilikum fanger jeg ikke helt. Samlet en fin saison – 4 skumfiduser.

Det Sorte Hul, 6,3 % saison fra CA bryggeriet, som er Ølklubben Sirius fra Christiania og denne brygget hos Svaneke. En lidt spøjs mellemting mellem en brown ale og saison. Første halvdel er chokolade (men ikke særlig sød) og nødder. Derefter følger en saison-typisk afslutning. Det fungerer, 4 skumfiduser.

Zero Gravity – pine edition, 7 % IPA med Brettanomyces fra Rocket Brewing. Denne kombi har jeg tidligere efterspurgt. Her lykkes det over al forventning. Super tør øl, både pga. Bretten, humlen og den ekstra tilsatte fyr. Dejlig mundkradser – 6 skumfiduser.

White Goose, 7,5 % saison fra Herodes. Igen et dejligt blødt bryg, der kæler for munden, men som har en fin saison som kant, og noget ekstra syrlighed fra tilsatte stikkelsbær og hvidvin. Rigtig fint skruet sammen – 5 skumfiduser.
Mange besøgende men trods alt god plads
Mørk Mumme, 6,5 % traditionel ale fra Schiøtz. Et mikroøls brand fra Ceres/Royal Unibrew. Kun anden gang jeg støder på mummeøl. Der er en del sødme i bryggen, der får en smule med- og modspil fra de anvendte bær, hvor hyben nok er det jeg smager bedst; solbær og slåen er mindre fremtrædende. Alt i alt giver det en fin og krydret ale – 4 skumfiduser.

Cherry Stout, 6,2 % fra Bøgeskov Bryg, en nordjysk fantombrygger. Der er en markant kirsebærduft fra glasset. Øllet er ret tyndt i grundsubstansen, og at det er en stout jeg har i hånden, står ikke indlysende klart. Således er der udelukkende kirsebærsmag i øllet, der lige så godt kunne have været saft. Jeg tror, der skal en meget tungere øl til at modvægte denne mængde tilsatte kirsebærsirup. 2 skumfiduser.

Sorachi Ace, 7,6 % saison fra Brooklyn Brewery. Der var ikke-annoncerede sager fra Brooklyn i køleskabet på Carlsberg standen. Denne er efterhumlet med Sorachi Ace og refermenteret i flasken med champagnegær. Sprød og lækker farmhouse, der næsten smager af Brett, men der skulle være brugt en belgisk alegær. Let syrlig, tør sødme og en udtørrende effekt i ganen. 5 skumfiduser.

Hindbær Lakrids ale, version 3, 5,6 % fra Det Lille Bryggeri. Den ene halvdel af brygnavnet gør sig mere bemærket end den anden. Hindbærrene er til stede i både duft og smag, mens (den søde) lakrids gemmer sig godt. Øllet er lyst – har en tro på, at det ville være bedre i en mørkere øl. 3 skumfiduser.

Det her billede er altid sjovt at tage!
Stevns CCC, 8,5 % sour/wild ale fra Nørrebro bryghus. En særdeles sur øl, som er lavet med Brett. Langt hen i smagsforløbet kan jeg kun smage de sure kirsebær. Til allersidst kan jeg med lidt god vilje ane Brettens tørre eftersmag. Stiltro øl (formoder jeg) og også kompromisløs mod forsvarsløse ganer – tre skumfiduser.

Hippien, 10 % imperial multigrain hoppy saison fra Syndikatet. En umiddelbart imødekommende blød og sød øl, der afrundes fint af saisongæren. Men det søde fra de mange malttyper får aldrig kvalificeret modspil, og det ender lidt tykt, vammelt og ikke særlig behageligt ud. Eneste formildende smagsnuance er gæren, men den redder kun 2 skumfiduser hjem til bryggen.

Stjernenætter, 9 % blåbær stout fra Hornbeer. Her burde ølnavngivningsudvalget træde i karakter. Denne stouts eventuelle blåbærsmag er helt umulig at fange i den vaniljebombe, som der serveres. Vaniljen er til stede i rå mængde; alt overstigende parts per trillion er forbudt i Dude Beerings gebot. 1 skumfidus.

Eendens & Molens, 11 % imperial stout fra Ugly Duck og De Molen. En rimelig sød øl, der lidt skuffende ikke byder ind med traditionelle imperial stout elementer. Det er sådan set kun sødmen og en snert af den grufulde vanilje, der bemærkes. Heldigvis er sidstnævnte under føromtalte smertegrænse, men når den er ene hane i kurven, er det ikke helt godt. 2-3 skumfiduser.

Nogle stande/bryggerier havde (fortjent) ikke så travlt
Dashboard Jesus, 6 % ipa fra kongerne Amager Bryghus. For at komme derfra, er den ret let (=tynd) og ikke helt vildt humlet. Jo, den er sprød og frisk, og slet ikke dårlig, men man er forvænt med meget mere fra den kant. Derfor ender den ud lidt skuffende på tre skumfiduser.

DIPA, 7 % fra DTU bryghus. Sød, meget sød, og ikke på en sædvanlig maltet måde som typisk for stilen. Har næsten lidt smag af dåsemajs (DMS), hvilket ikke bør forekomme. Humlerne Galaxy og Polaris formår ikke at kompensere for misforholdet. Der skal eksperimenteres på universiteterne, men lad være med at hælde op til mig! 2 skumfiduser.

Lidt tilfældigt endte det med, at øl fra DTU var første og sidste øl i smageglasset. Jeg smagte på flere øl, men det fremskredne tidspunktet og det hidtige indtag blev bedømt som at være diskvalificerende for yderligere anmeldelser.

Tak for hyggeligt selskab til Frank, 2 gange Lars, Lisbet, Per m.fl.

Hvorfor?
 #1145-1162

lørdag den 30. maj 2015

Scarliga

Scarliga, 8,5 % dobbelt ipa fra Birrificio Rurale. Blød og næsten hvedeagtig i udtryk, med koriander og estere. Eller som en belgisk blonde. Men ipa aftrykket er svært at fange udover måske nogen mere bitterhed end hvede/blonde og en let citrus. Som blonde ok, men hvis man forventer dobbelt eller bare enkelt ipa, bliver man skuffet. Tre skumfiduser.

#1144

søndag den 24. maj 2015

Pinsesolsøl

Dank & Sticky, 8,5 % imperial ipa fra The Hop Concept, aka Port Brewing. Et nyt brand fra de gode folk bag Port Brewing, hvor de vil lave en kvartalsvis sæsonøl ved brug af forskellige humlekombinationer. I denne er der brugt Experimental 05256, Simcoe, Comet, Centennial, Mosaic, Columbus og Chinook. Allerede i duften lever øllet op til navnet klæbrig, for det er som om luftig harpiks blandet op med karamel og en vis mængde alkohol bedst beskriver duften. Hvad der er sjældent i en dobbelt/imperial ipa er, at humlen er den afgørende smagsfaktor. Malten plejer at give et kraftigt besyv med. Der er en god og frugtig let sødme i bunden af bryggen, men al den humle, der samlet er proppet i flasken ved bryg, står i kø og vælter ud i mundens alle afkroge. Der er meget harpiks, mere regulær nåletræ, meget lidt citrus, et massivt krydret-floralt indtryk, hvor delelementerne er svære at pille ud og navngive, samt afslutningsvis en snerrende bitterhed, der vil få enhver sulten pitbull-terrier til i sammenligning at fremstå som den frommeste chihuahua. De har givet den gas, har de, og mange tak for det. De er rigtig gode til det, og de 6 skumfiduser er en af de nemmest tildelte topkarakterer, jeg har delt ud her på bloggen. Bryggen er frigivet i februar i år - gad godt have smagt den frisktappet! Allerede i april kom efterfølgeren Citrus & Piney. Den må også meget gerne, meget snart, komme til Danmark, tak!

#1143

lørdag den 23. maj 2015

Standard fra Prarie Artisan Ales

Standard, 5,6 % saison fra Prarie Artisan Ales. Smagt hos min søster og svoger i Sverige, hvor den også var indkøbt. Krydret og let youghurt-sur duft. Fin farmhouse med tør og krydret smag på en lys baggrund og næsten noget Brett i smagen. Samtidig er der noget syrlig humle, der supplerer saisonsyrligheden. Ikke nogen typisk slutbitterhed, men en fin krydret eftersmag. 4-5 skumfiduser.


#1142

fredag den 22. maj 2015

Heavy Ale!

Trooper, 4,7 % ale fra Robinson Brewery. Udviklet af forsanger Bruce Dickinson fra Iron Maiden. Så bliver det næsten ikke mere old school! Men det lyder godt med Bobec, Goldings og Cascade humler i bryggen. Let citrus i duften. Let maltet og en let frisk smag fra humlerne, der også bidrager med noget ren bitterhed, uden fyrrede eller florale noter. Ikke noget outstanding, men ok. Tre skumfiduser.


#1141

torsdag den 21. maj 2015

To fra Ghost Brewing

Black Octopus, 7,5 % sort ipa. Livligt bryg; jeg plejer at stikke næsen i flasken sekundet efter åbning for at gå et første duftindtryk. Denne gang fik jeg opvæltende skum i venstre næsebor. Næste duftprøve afslører både det ristede og brændte fra det mørke samt noget frisk citrus fra ipa. Smagen er først meget portertro med chokolade, kaffe, røg og endelig mørk bitterhed - sidstnævnte er humlens aftryk, men som her ikke har noget udpræget floralt, krydret eller syrligt islæt. De bedste black ipa byder netop ind med noget humlefriskhed, som her næsten nøjes med udelukkende at være til stede i duften. Ikke dårligt men heller ikke helt i top, så fire af de regulære skumfiduser.

Copper Rose, 6,2 amerikansk pale ale. Det fine kobberrøde bryg dufter af malt og fyrret humle. Der er samme fine kombination i smagen, hvor malten er fyldig spruttet-karamellet, mens humlens på en og samme gang er knastør og fløjlsblød. Ikke så megen humlesmag udover den tørre harpiks der fører over i en heftig bitterhed. Kunne godt minde en del om en god skotsk ale med den flotte røde farve og spruttede malt - sidstnævnte er normalt en anelse mere udtalt i den skotske. Men samlet en rigtig fin pale ale - 5 skumfiduser.

#1139-1140

onsdag den 20. maj 2015

Ny balter

Uus Maailm, 4,9 % session ipa fra Pohjala. Det er så andet baltiske bryggeri inden for kort tid, denne gang Estland. Har en let fyrret duft. Smagen er typisk session, alle de rigtige elementer af citrus, fyr, blomster og god bitterhed men ganske let pga. den beskedne maltbaggrund. Men det er skruet fint sammen og så bevarer man evnen til lovligt at føre motorkøretøj. 4-5 skumfiduser.


#1138

tirsdag den 19. maj 2015

Skyggetrappist

Abt 12, 10 % quadrupel fra St. Bernardus. Øllet, der siges at være en mere original Westvleteren 12 end Westvleteren selv, idet den er brygget på original Westvleteren gær, mens Westvleteren nu bruger gær fra Westmalle! En god fortælling om de to øl findes her. Oven i købet er Abt 12 til at få fat i, uden at der har været lyssky mellemmænd ved klosterets porte. Frisk æbleduft opblandet i gæren. Ekstremt smagrig, med malt, karamel, rosiner, blommer, syrlige toner af æble, gær, krydderier og nogen alkohol. Denne mosaik er stykket rigtig godt sammen og selv om det er lang tid siden jeg smagte søsterøllet fra Westvleteren, bedømmer jeg denne til at være næsten lige så god. Jeg husker Westvleteren som med lidt chokoladesmag, hvilket jeg ikke finder her. Men 5-6 skumfiduser er velfortjente.


#1137

mandag den 18. maj 2015

Trippel fra Ølsnedkeren

Fik fingrene i endnu en lille omgang fra Ølsnedkeren - brewpubben der nu også sælger øl på flaske.

Jyske dollars, 6 % vestkyst ipa. Der er fine tropiske frugter i duften, grape og mango kan pilles ud. Bryggen er lidt lettere end jeg ville forvente af en seks-procenter. Malten og de frugtige humler (Citra, Mosaic og Sorachi Ace) giver en fin sødme der balanceres af en let tør og fyrret smag. Samlet er den dog lidt for vag til at kunne spille op mod de amerikanske vestkyst forbilleder - minder næsten mere om en pale ale. Det munder ud i fire skumfiduser.


Skovmand, 6 % IPA. De laver mange IPAer hos Ølsnedkeren og denne er brygget med henblik på at opnå en fyrret smag. Duften er da også fyrrig og indeholder samtidig noget grape. Simcoe, Chinook, Cascade og Amarillo humlerne giver også et knastørt smagsbillede, hvor man kun yderst kortvarigt får lidt frugtet-maltet smag på tungen, inden afslibningen fra de forenede humler rulles ud. Det er nu kun med det fine sandpapir der slibes, for underligt hurtigt efterlades munden lidt blød og med kun nogen let bitterhed tilbage, der har fin karakter af fyr. Det er lidt synd, at en øl der produceres mindre end 40 km fra København, er op til tre måneder om at nå min mund. Især, fordi vi her har at gøre med humle, som jeg dels selv har erfaret ved egne smagninger, men også hørt og læst om, er en ret følsom ferskvare. Man kan så indvende at jeg bare kunne have besøgt dem i deres hyggelige udskænkningssted i Griffenfeldtsgade ... Der er større intentioner i bryggen end hvad den på drikketidspunktet orker at give udtryk for, men den formår snildt at få halvkarakteren 3-4 skumfiduser.


Stillehavssæson, 5 % globaliseret sæson. Der udloves en klassisk kompleks sæson, godt spicet op med humler. Duften er god med fine saison noter og samtidig noget næsten hvedeølsagtige noter af banan og koriander. Smagen er dels knastør og sæsonbitter på den fine måde og oveni er der syrlig frugt fra humlen, der givet også har andel i en betragtelig slutbitterhed. Ved første mundfuld synes jeg slet ikke humlen spillede sammen med resten og selv om det efterfølgende ikke var tale om et ølkultur-clash, så ender det ikke i harmoni. Karboneringen føles også ret prikkende, gad vide om det også gør, at det ikke forløses fuldt ud? Det ender på 3 store skumfiduser til denne opskænkning.


#1134-1136

fredag den 8. maj 2015

Dublet fra Det Lille Bryggeri

Sort vinter, 6,6 % porter fra Det lille Bryggeri. Er brygget med lakrids og chili - sidstnævnte ingrediens synes jeg er svær at styre. Grænsen mellem tilpas og overdreven er meget lille, og kan nemt gøre øllet om ikke udrikkeligt, så sjældent en nydelse. Så det var med spænding, at flasken blev knappet op. I duften aner man ikke nogen chili overhovedet. Snarere en lidt renskuret duft, med læder og tobak elementer. Smagsmæssigt indeholder det ganske lette bryg flere trin. Først får man en sødmefuld velkomst med malt, karamel og chokolade. Den tilsatte lakrids når derefter lige at gøre sig svagt bemærket, førend chilien vil vise, hvem det er der bestmmer i denne bryg. Chilien er altså ikke af diskret tilsat mængde, men overtager hele anden og tredje halvleg af smagskampen. Jeg kan godt se hensigten med chili i øl, men i min mund skal det doseres yderst varsomt for at fremstå som vellykket. Denne her er ikke katastrofalt overdoseret, men det er nu for meget af det gode. 2-3 skumfiduser.

500, 15,9 % quadrupel fra Det Lille Bryggeri. En jubilæumsøl fra Bringsted bryggeriet. Ved ophæld er der som det, ses intet skum i glasset. Maltet og vinøs duft. Overraskende er det ikke en tyktflydende bryg men en ganske tynd væske. Der er til gengæld godt med sødme (der er anvendt to slags kandis), svesker, nødder, og vinøsitet over mod det spirituøse. Pga. det totale karboneringsfravær minder det mig mere om en barley wine, hvilket alkohol procenten også understøtter mig i. Sødmen tilsiger nok, at den bør nydes sammen med søde sager. Drukket alene er den lige klistret nok, selv om både vin- og alkoholsmag trækker modsat. Fire skumfiduser.

#1132-1133

onsdag den 6. maj 2015

Odden bryg - mest skidt

Odden bryg er et nyt bekendtskab, selv om de har eksisteret kommercielt siden 2011. Jeg plejer jo at frekventere lokale butikker på min vej rundt i landet, men det er første gang jeg ser disse. Der var i alt 8-9 forskellige i butikken i Havneby, jeg investerede i 4 af dem.

Havheks, 5,3 % røgøl. Duften stikker ikke noget under stolen, der signaleres klar røg her. De bedste af den slags plejer jo at glæde denne gane. Men glæden varer desværre kun til første mundfuld. For udover en fin røgsmag i et ganske tyndt bryg ligger der underneden en syrlighed, som ikke er fra humle eller andre tilsigtede ingredienser, men som stammer fra forurening. Det er ikke eddike, men det er nu lige meget, dette batch (2014/47/11) har brygger Jens Petersen ikke haft styr på. Det udløser automatisk laveste karakter: 1 skumfidus.

Havbund, 7,7 % porter. Den mørke porter dufter som forventeligt af både kaffe og lakrids, samt af røgede noter. Men der er også noget der er gået galt med denne bryg. Samme ubehageligt syrlige smag, grænsende til eddike, ligger ildevarslende under bryggets tiltænkte profil og indikerer forurening et eller andet sted i processen. Odden bryg kandiderer allerede efter to øl til at være det danske modsvar på svenske Southern Plains, der også sprøjter det ene inficerede øl ud efter det andet på markedet. Det er altså ikke godt nok, uanset om det er hele batchet eller kun mig, der har været uheldig med enkelte flasker. Hvis jeg havde boet tæt på indkøbsstedet/bryggeriet, havde jeg returneret varerne. Øv. 1 skumfidus.
Havørn, 10,9 % ale. Rimelig let genkendelig lakrids i duften samt noget frisk syrlig som rønnebær. Endelig en øl, der ikke smager inficeret! Det er en øl, der ikke ville opfylde det tyske rhenheitsgebot med tilsætning af stjerneanis, appelsinskal, tormentilrod, galangarod og lakridsrod. Det giver en ret krydret øl, hvor de fleste af de tilsatte ingredienser smages, uden dog at jeg er helt sikker på, hvordan tormentil-roden plejer/skal smage. Lakridsen er det mest pågående indtryk, men med fine krydrede noter underneden til at bakke op og komplementere en anelse. Alkoholen er varmende og bitterheden forsvindende i krydderiskabet. Det ender samlet som noget medicinagtigt og måske har det ligefrem en helbredende virkning? For tormentil skulle være en ægte garvestofdroge og anvendes udvortes som gurglevand ved betændelse i mund og tandkød, samt ved mave- og tarminfektioner!  3 skumfiduser.
Julle, 7,1 % humlet juleøl fra Odden bryg. Kraftigt skummende ved opknapning og -hældning. Jeg frygter, ikke ubegrundet, noget forurening. Min skepsis blev heldigvis gjort til skamme. Ikke megen duft, mest henad pilsners græsagtige aftryk. Mild og noget sødlig i smagen, men ikke så meget mere. Måske kan jeg fange den letteste krydring med kardemomme (står ikke anført som tilsat). Den reklamerede humling er ret fraværende, både i bitterheden og i aromaen. Så selv om den ikke er fejlbehæftet, scorer den alligevel kun to skumfiduser for en jævnt anonym og kedelig præstation.


Hatten af for lokale mikrobryggerier og lokale butikker, der tør/gider sætte produkterne til salg. Men det er ingen undskyldning at være lille, når ikke man har styr på processen, hvilket to inficerede ud de fire indkøbte stærkt indikerer, de ikke har deroppe på spidsen. Derfor endte det også således for et par af flaskerne:

#1128-1131

tirsdag den 5. maj 2015

Ny nordisk fra Kissmeyer

Nordisk æble, 5 % lager/pilsner, brygget med æble og kvæde. Udviklet sammen med restaurant RADIO. Del af konceptet Ny Nordisk Øl, som Kissmeyer er en af initiativtagerne til. Jeg fornemmer primært en typisk let pilsnerduft med græs, men også en anelse saison. Smagen har som forventeligt pilsner base, men med en del lette indtryk henover. Der er en vis frugtsødme i bunden, og der er noget syrligt, som må stamme fra kvæden. Ender typisk pilsnertørt, men syrligheden varer ved, og forhindrer den typisk let dovne pilsnereftersmag i at gøre sig væsentlig bemærket. Samlet en lidt mere blød øl med lidt mere sprødhed end den typiske pilsner. 4 skumfiduser.
Nordisk hyben ale, 6 %. Har en sødlig duft med snert af syre. Smagen er indledningsvis præget af maltsødme, karamel og frugt. Blød og indsmigrende. Man kan frygte, at det bliver lidt for sukkersovset. Under sødmen stritter der efterhånden en lille snert af tørre bær, der ikke er rent bitre og ikke er rent syrlige, men alligevel formår at give kant og modspil. Til sidst mærkes en mere ren citrus, som kan være humlekomponenten. Har en let bitter eftersmag. Sådan set skruet meget godt sammen, med diskrete, men dog toneangivende elementer. 4-5 skumfiduser.
Og så lige en lidt uden for konceptet:
West coast pale ale, 5,5 %, brygget hos Gravity Brewing. Sødlig og lidt frugtig duft af appelsin. Smagen bærer nu ikke præg af sødme, men til gengæld en mere tør grundtone. Faktisk lidt som en øl gæret med Brett, uden at andre lighedspunkter i smagen refererer til den gær. Der er en anelse alkoholisk frugtsmag, hvilket er lidt overraskende, den lette procentsats taget i betragtning. Jeg synes at afslutning og eftersmag er lidt tam, det er stadig tørheden der varer ved. Den er nu også ganske interessant, ved ikke om det er humler eller fejlgæring (forurening) der giver dette alt-i-alt positive særpræg. 4-5 skumfiduser.
#1125-1127

søndag den 3. maj 2015

Dirty Bastard

Dirty Bastard, 8,5 % skotsk ale fra Founders Brewing Company. Deres bannerøl - der er brugt 10 malte i bryggen. Har således en rig maltet og karamelfyldt duft. Der er også dømt maltbolche over smagen, der er dyb og selv om den er sød, så giver den store maltfylde modspil til sødmen. Der er også noget tør frugt i smagen, og en let syrlig bitterhed til sidst. Man mærker kun lidt af de forholdsvise mange procenter. En beskrevet røg- og tørvesmag fanger jeg ikke rigtig. Det kunne have givet en lidt bredere smagspalet. Det er nu ikke dårligt, og jeg smider hurtigt 4 skumfiduser efter dette flydende malttilskud.

#1124