mandag den 18. maj 2015

Trippel fra Ølsnedkeren

Fik fingrene i endnu en lille omgang fra Ølsnedkeren - brewpubben der nu også sælger øl på flaske.

Jyske dollars, 6 % vestkyst ipa. Der er fine tropiske frugter i duften, grape og mango kan pilles ud. Bryggen er lidt lettere end jeg ville forvente af en seks-procenter. Malten og de frugtige humler (Citra, Mosaic og Sorachi Ace) giver en fin sødme der balanceres af en let tør og fyrret smag. Samlet er den dog lidt for vag til at kunne spille op mod de amerikanske vestkyst forbilleder - minder næsten mere om en pale ale. Det munder ud i fire skumfiduser.


Skovmand, 6 % IPA. De laver mange IPAer hos Ølsnedkeren og denne er brygget med henblik på at opnå en fyrret smag. Duften er da også fyrrig og indeholder samtidig noget grape. Simcoe, Chinook, Cascade og Amarillo humlerne giver også et knastørt smagsbillede, hvor man kun yderst kortvarigt får lidt frugtet-maltet smag på tungen, inden afslibningen fra de forenede humler rulles ud. Det er nu kun med det fine sandpapir der slibes, for underligt hurtigt efterlades munden lidt blød og med kun nogen let bitterhed tilbage, der har fin karakter af fyr. Det er lidt synd, at en øl der produceres mindre end 40 km fra København, er op til tre måneder om at nå min mund. Især, fordi vi her har at gøre med humle, som jeg dels selv har erfaret ved egne smagninger, men også hørt og læst om, er en ret følsom ferskvare. Man kan så indvende at jeg bare kunne have besøgt dem i deres hyggelige udskænkningssted i Griffenfeldtsgade ... Der er større intentioner i bryggen end hvad den på drikketidspunktet orker at give udtryk for, men den formår snildt at få halvkarakteren 3-4 skumfiduser.


Stillehavssæson, 5 % globaliseret sæson. Der udloves en klassisk kompleks sæson, godt spicet op med humler. Duften er god med fine saison noter og samtidig noget næsten hvedeølsagtige noter af banan og koriander. Smagen er dels knastør og sæsonbitter på den fine måde og oveni er der syrlig frugt fra humlen, der givet også har andel i en betragtelig slutbitterhed. Ved første mundfuld synes jeg slet ikke humlen spillede sammen med resten og selv om det efterfølgende ikke var tale om et ølkultur-clash, så ender det ikke i harmoni. Karboneringen føles også ret prikkende, gad vide om det også gør, at det ikke forløses fuldt ud? Det ender på 3 store skumfiduser til denne opskænkning.


#1134-1136

Ingen kommentarer:

Send en kommentar