tirsdag den 5. maj 2015

Ny nordisk fra Kissmeyer

Nordisk æble, 5 % lager/pilsner, brygget med æble og kvæde. Udviklet sammen med restaurant RADIO. Del af konceptet Ny Nordisk Øl, som Kissmeyer er en af initiativtagerne til. Jeg fornemmer primært en typisk let pilsnerduft med græs, men også en anelse saison. Smagen har som forventeligt pilsner base, men med en del lette indtryk henover. Der er en vis frugtsødme i bunden, og der er noget syrligt, som må stamme fra kvæden. Ender typisk pilsnertørt, men syrligheden varer ved, og forhindrer den typisk let dovne pilsnereftersmag i at gøre sig væsentlig bemærket. Samlet en lidt mere blød øl med lidt mere sprødhed end den typiske pilsner. 4 skumfiduser.
Nordisk hyben ale, 6 %. Har en sødlig duft med snert af syre. Smagen er indledningsvis præget af maltsødme, karamel og frugt. Blød og indsmigrende. Man kan frygte, at det bliver lidt for sukkersovset. Under sødmen stritter der efterhånden en lille snert af tørre bær, der ikke er rent bitre og ikke er rent syrlige, men alligevel formår at give kant og modspil. Til sidst mærkes en mere ren citrus, som kan være humlekomponenten. Har en let bitter eftersmag. Sådan set skruet meget godt sammen, med diskrete, men dog toneangivende elementer. 4-5 skumfiduser.
Og så lige en lidt uden for konceptet:
West coast pale ale, 5,5 %, brygget hos Gravity Brewing. Sødlig og lidt frugtig duft af appelsin. Smagen bærer nu ikke præg af sødme, men til gengæld en mere tør grundtone. Faktisk lidt som en øl gæret med Brett, uden at andre lighedspunkter i smagen refererer til den gær. Der er en anelse alkoholisk frugtsmag, hvilket er lidt overraskende, den lette procentsats taget i betragtning. Jeg synes at afslutning og eftersmag er lidt tam, det er stadig tørheden der varer ved. Den er nu også ganske interessant, ved ikke om det er humler eller fejlgæring (forurening) der giver dette alt-i-alt positive særpræg. 4-5 skumfiduser.
#1125-1127

Ingen kommentarer:

Send en kommentar