tirsdag den 3. marts 2015

Ugledige Gårdbryg

Ugledige Gårdbryg blev startet i 2010 af Peter Dammegård og konen. Meget lokalt  bryghus fra Præstøegnen. Deres øl forhandles vist kun hos Planteskolen Ugledige og Ugledige Brugs. Fik et lille udvalg i fødselsdagsgave.

Kulsoen, 5% porter. Let sødlig duft af lys chokolade. Lidt fyldigere i munden end forventet. Meget let sødme der hurtigt forsvinder og erstattes af let brændte noter, kaffe og en pæn mængde lakrids.  Der er da også anvendt lakridsrod i brygningen. Det hele holdes ret tørt og afsluttes mellembittert. Jeg kan godt lide balancen mellem det cremede og det tørre. Ret fin porter til 4 store skumfiduser.


Balle-Lars, 5 % ale fra Ugledige Gaardbryg. Denne her er ret modsat Kulsoen. Intet særpræg, mest lidt sødme og krydring, græssmag og lidt bitter afslutning. Jævnt kedelig, to skumfiduser.

Ju(g)ledige, 5% ale  fra Ugledige. Der er anvendt både lakridsrod,  honning samt slåen i bryggen. Duften er lidt metallisk og lidt honning sød. Malten mærkes ikke så meget i smagen, hvor de tre nævnte ingredienser netop anes men ingen af dem stjæler hele billedet. Det julede udtryk kommer mest frem ved en ikke tilstedeværende humle smag eller bitterhed. Fint afstem og selv om den er diskret har den et sympatisk profil.
Og så en juleøl på kun fem procent! 4 skumfiduser.Høst Ale, 5,5 %. Let syrlig duft som fra bær. Rønnebær? Mellemfyldig bryg, der via karboneringen er let prikkende. En let maltgrundsødme efterfølges hurtigt af det jeg fornemmer er rønnebær; nogen let syrlige, røde bær i hvert fald. Slutbitterheden er henad det metalliske, mens humlen ikke smager af så meget. En fin anvendelse og dosering af det syrlige tilsætning - 3-4 skumfiduser.


Selv om de ikke er til at falde i svime over, er produkterne klasser bedre end standardøllet fra mastodonterne. Det kan de godt være bekendt i Præstø.

Der var i øvrigt to juleøl i gaveæsken. De blev drukket med så lang tids mellemrum, at de utilsigtet blev bedømt begge gange. Selv om ordene stort set var de samme, så var konklusionen mærkbart forskellig; her har jeg beholdt den positive, førsteindtrykket lå på kun 2 skumfiduser. Så udover alle bryg-, transport- og opbevaringsmæssige parametre, har dagsformen hos den skråsikre smager også en stor indflydelse på det samlede udfald. Lærerigt.

#1077-1080

Ingen kommentarer:

Send en kommentar