torsdag den 15. august 2013

Dobbelt Hoppin' Frog

Lige pt. er der ganske mange øl fra Hoppin' Frog rundt omkring i de butikker jeg handler øl i. Jeg tester to i denne omgang. 
 
Gangster FROG, 7,5 % IPA. En herlig stærk duft af fyr, citrus og sprit stiger op fra glassets munding. I munden medium fyldig, med en anelse frugt (tør citrus) men det overskygges af en dejligt aggressiv humle, der er fyrret, krydret og har en sprittet smag af mørke bær. På bagkanten, når bitterheden har lagt sig lidt, aner man noget lidt sødligere appelsin. Bestemt endnu en god amerikansk IPA. 4 -5 skumfiduser.


Hop Dam, 10 % Triple IPA. Tung maltet duft med fyr. Mere maltfyldig end Gangster, med en sødlig smag fyldt med noget sveske-malt-tung overmoden frugt smag. Humlen kommer først til udtryk et stykke ind i eftersmagen, hvor den så er af den fyrrede tørre og bitre slags. Det er brugt Amarillo, Columbus, Cascade og Summit og skulle i følge frøerne sætte nye standarder for deres humlede øl. Et kompleks men også noget tung øl, der ikke flyder let men som kræver langsom nydelse. I både denne og i gangsteren er der synes jeg en anelse smør-agtig smag (diacetyl), indikerende noget der ikke er gået helt korrekt. Jeg vælger dog at give 5 lidt mindre skumfiduser - den er en krævende fætter, men man bliver belønnet hvis man er standhaftig!

#427-428

Ingen kommentarer:

Send en kommentar