Older Viscosity, 12 % American Strong Ale fra Port Brewing. Lagret på bourbon- og friske egetræsfade i mindst 6 måneder. Syrlig duft af whiskyen, med chokolade og let røg underneden. I munden ikke særlig tyktflydende som etiketten og navnet ellers lægger op til (se billede).
|
Lang etikettetekst ... |
Sødmen af chokolade smages men er næsten tæmmet af whiskynoterne. Jeg fornemmer også tobak, røg og kirsebær. En egentlig humlebitterhed er ikke at finde men sprutten giver som sagt modspil og det er det let syrlige og røgede der hænger ved. Måske var det sådan at Coisbo havde tiltænkt sin
single batch beer nr. 5? Den proptillukkede flaske signalerer næsten noget barley wine. Hvis indholdet var blevet lagret længere periode, enten på fad men vel især på flaske, ville den nok udvikle sig i den retning. Smagsnoterne af kirsebær antyder dette. Har før smagt whiskyfadslagrede (stouts) og syntes at whiskyen var for dominerende. Her er der bedre balance. Jeg skal nok tilvænnes lidt mere til kombinationen førend jeg falder helt i svime, men denne øl er nok det bedste bud i min mund indtil videre. 4 pæne skumfiduser.
|
Gammel lastbil og lidt motorolie ... |
#393
Ingen kommentarer:
Send en kommentar