Carlsberg har i anledning af Copenhagen Cooking and Food Festival brygget en festivaløl sammen med vennerne E.C. Dahl i Trondheim, Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm og så dem selv via Husbryggeriet Jacobsen i Valby. Øllet er økologisk og består bl.a. af norsk Framhvede, svenske tyttebær og sønderjysk bygmalt.
Nordic Jam, 5,0 % witbier. Den har en ret skarp duft, næsten som ammoniak og med en anelse syrlighed. Man trækker instinktivt næsen væk, men efter et par tilvænningssnif går det bedre. Øllet er dejligt behageligt blødt og nænsomt i munden. Fylden er trods dette ikke voldsom, men den giver en rar oplevelse. Smagsmæssigt er den en anelse syrlig, mest fra tyttebærrene, der skulle også være anvendt appelsinskal, men de fremstår ikke klart. Der er stort set ingen bitterhed og den eneste modvægt er en underliggende tone af tørt træ, med noget råddenskab, der kan hænge sammen med det initielle duftindtryk. De tre ben, blødheden, syrligheden og vildskaben spiller nu ganske pænt sammen, enkelt men effektivt. Her viser Carlsberg at de faktisk godt kan brygge en øl, der er udover de sædvanlige industriproduktstandarder og jeg kan faktisk godt forestille mig den være rigtig god til muslinger, som den anbefales til. Det resulterer i pæne 4-5 skumfiduser.
#1584
Ingen kommentarer:
Send en kommentar