lørdag den 21. maj 2016

Jelling Bryggeri

I en moden alder drog Dude Beering vestpå til Jelling og beså de to berømte runesten for første gang. Samtidig fik jeg også snablen i et par øl fra et af den lille bys hele to mikrobryggerier, omend det ene vist mest er en brewpub. Dette indlæg drejer sig om Jelling Bryggeri.

Bryg No. 1 Gorm, 5,1 % bock. En lidt sød og vammel, gæret duft, med undertone af hyld. En ganske krydret øl, med brød, gær, let citron og peber og måske lidt nellike. Der er en del sødme tilbage og den er rimelig blød pga. hveden. Der er lidt let bitterhed, men det stammer ligeligt fra krydring og humle. Samlet lidt for vammel til min smag, stammende fra restsødme og underlig gærsmag, men ikke udrikkelig. Tre skumfiduser.


Jelling Stout, 5 %. En ganske fin og lovende duft, med kaffe, chokolade og lidt mørke bær. Smagen lever ikke helt op til aromaen; elementerne er lidt de samme, men på et noget mere tyndbenet grundlag. Der er en fin ristethed, chokolade og afsluttende bitterhed, men det fuser lidt hurtigt ud i den noget vandede øl. Jeg er godt klar over, at det ikke er en imperial stout og genremæssigt er den nok stiltro. Men med så meget andet godt, dansk mikroøl at konkurrere imod, falder den lidt igennem, uden på nogen måde at være dårlig. Det må give 3 skumfiduser.


Byen ender derfor stadig med at være mere berømt for deres fortidsminder end for deres nutidsøl

#1346-1347

Ingen kommentarer:

Send en kommentar