torsdag den 12. maj 2016

Brygdag på Amager

I lighed med tidligere år samarbejdsbrygger Amager Bryghus i dagene op til Copenhagen Beer Celebration. Dude Beering var blevet inviteret med på en kigger og oprindeligt skulle Wicked Weed have lavet et bryg i dag. De måtte dog melde afbud og i stedet var det Fonta Flora fra North Carolina, der var på besøg. De er måske mest kendt for at bruge lokale urter og ingredienser fra Appalacherne i deres øl. Dagens bryg endte dog med at blive en mere traditionel ipa, hvor Citra, Simcoe og Amarillo humlerne blev anvendt. Der blev/bliver humlet mindst 5 gange i processen inden øllet er færdigt.

Fonta Flora er et lille familieforetagende, hvor Todd og Sarah står for det hele. Langt det meste øl sælges fra fad på bryggeriet/baren og de gange, hvor der har været salg af flasket øl, har det næsten udviklet sig til håndgemæng, hvorfor det igen er blevet fravalgt. Det betyder, at deres produkter har en meget lokal distribution. Langt det meste af deres øl som kan findes på RateBeer, har da også omkring kun en håndfuld bedømmelser. Todd vil gerne kunne sælge mere og mere vidt omkring og går i udvidelsesplaner. Det gør Amager jo også, men det er en helt anden historie ... Fonta Flora er at finde på CBC og jeg ville gerne have været forbi og smage, men det kommer jeg ikke.

Som sædvanlig under disse dage var der et mylder af folk til stede i bryggeriet, både venner, kunder, leverandører og andet godtfolk i branchen, herunder ydmyge eksistenser som Dude Beering og andre fremtrædende ølbloggere. Udover at huset var åbent, flød hanerne fra bryggeriets bar med øl, herunder nye øl som The Big Slurp, en 5,5 % amerikansk pale ale, brygget som en slags lillebror til Wookie, og Black Ace, en 8,4 % imperial porter, single humlet med Sorachi Ace. De var hhv. maj og april måneds fadøl fra Amager. Der blev også serveret frokost, som John fra John's Hotdog Deli var forbi med.

Dude Beering siger tak for i dag til Amager og glæder sig til at bryggene bliver frigivet den 2. juli til den store traditionelle amarikanerdag på bryggeriet. Det kan kun blive godt ...

Andreas fra Amager og Todd fra Fonta Flora har besluttet sig for humleprofilen og der vejes af

Efter indmæskningen recirkuleres der

Koncentreret humlejuice

Papsø tager fotos til Instagram og FaceBook

I morgen starter CBC og der skal øl derud

Dagens frokost var ikke hotdogs ...Ingen kommentarer:

Send en kommentar