onsdag den 16. september 2015

Nye Nøgne Ø

Norske Nøgne Ø, der vel har været landets fremmeste mikrobryggeri i en del år, blev startet i 2002 af de to hjemmebryggere Kjetil Jikiun og Tore Nybø. Det er gået så godt, at Norges største bryggeri, Hansa Borg Bryggerier, for knap to år siden købte aktiemajoriteten i Nøgne Ø. Man kan altid frygte, at det lille selskabs identitet og særkendetegn forsvinder, når en mastodont træder ind i ejerkredsen. Alle pressemeddelelser i forbindelse med salget forsikrer dog om Nøgne Øs beståen som brand. Fandt en lille tilbudshylde i Meny, og prøvede to, jeg ikke kendte:

Global Pale Ale, 4,5 %. De evnede ikke at vælge hvilken humle, der skulle i, så de proppede hele 13 forskellige i flasken. Det resulterer i en aroma og smag, der er fyldt med tropiske frugter som mango, grape, passionsfrugt og en fyrret og tør afslutning, mens bitterheden er let. Samlet en fantastisk pale ale/sessions øl. Fem skumfiduser.


Asian Pale Ale, 4,5 %. Udover humler er der tilsat citrongræs, bitter appelsinskal og bergamotolie for at give en frisk smag. Jeg fanger ikke megen duft. Det relativt tynde bryg indeholder ikke megen smag fra malten og tilsætningerne bidrager heller ikke med meget. For diskret til blive spændende; 2-3 skumfiduser.


#1235-1236

Ingen kommentarer:

Send en kommentar