tirsdag den 16. juni 2015

Rocket Brewing triplet

Bedst som man lige er ved at erkende Rocket Brewings dejlige koncept, støder man på dem på et gademarked på Østerbro. Der blev derfor indhandlet alle de tre, jeg ikke kendte tidligere.

Club Tropicana, 5,4 % pale ale. Dejlig jordslået duft med dyriske undertoner - Bretten gør sig bemærket. Øllet gør et frisk indtryk ved en ganske pæn karbonering sammen med syrlig humlesmag fra Citra og Centennial. Det hele bundet pænt sammen og understøttet af Brettanomycesgæren. Det giver en frugtig start, der afsluttes ret tørt, med en fin bitterhed, der til dels må skyldes gæren, men selvfølgelig også humlerne. 4 skumfiduser.


Total Eclipse, 8,8 % havrestout. Jeg fanger egentlig ikke så megen duft fra denne stout. Vel indenbords er den mere opmærksomhedskrævende. I den meget bløde bryg ( havrens indflydelse? ) er der kaffe, chokolade og en pæn mængde lakrids som førstemundsindtryk. Derunder ligger noget næsten vinøs sprut. Sluttelig gør en ret brændt smag sig gældende - der må være blevet ristet hårdt. Det ristede går med over i en hård slutbitterhed. Der er således mange indtryk, der gør sig gældende, men velopdragent venter de pænt på hinanden og afløser efter tur. Denne bryg er ikke lavet med Brett, men det kan de også finde ud af. 5-6 skumfiduser.

Sign of Life, 7,5 % belgisk ale. Udover Brett er der i denne også brugt belgisk trappistgær. Det giver en meget karakteristisk duft med banan og koriander iblandt, men ikke helt så meget Brett. I smagen mærker man mere kombinationen af de to gærtyper, med det for blondetypen typiske søde brød og peberkrydrede noter, mens Bretten sørger for det tørre og lidt jordslåede. Det bløde bryg efterlader ikke så megen humlebitterhed, det er snarere nogle af de andre ingredienser, der gør den lidt metalbitter til sidst. Samlet er der mest blonde over den, med en rimeligt tung og mundfyldig smag, men med et smagsfremmende aftryk af den "vilde" Brett. 4 store skumfiduser.
#1173-1175

Ingen kommentarer:

Send en kommentar