søndag den 14. juni 2015

Ghost Brewing - Black Beast på fade

Ghost brewing har taget deres udmærkede Black Beast, som fik fem skumfiduser tidligere på året, og lagret dem på forskellige fade. Uagtet at Dude Beering ikke just er vildt begejstret for sådan en (mis)handling af øl, investerede jeg alligevel i to af eksperimenterne.

Whisky-sherry edition, 11,11 %. Lagret på fade hvorpå Stauning Whiskys Pedro Ximenez Cask Finish har lagret. I duften er der ikke så megen antydning af turen på fad - det er chokolade, men ikke så megen kaffe og røg, som jeg bemærkede i originalen. Smagen indeholder meget mørk, bitter chokolade, brændte noter og lakrids - hertil som den ulagrede. Den humlede citrussmag jeg fangede den gang er næsten væk; til gengæld er slutbitterheden blevet uddybet/suppleret med en ret prikkende alkohol. Alkoholen holder sig til at være prikkende og giver en afrundet, blød kant. Den bliver aldrig smagsdominerende. Se, det kan jeg lide - en lagring der tilfører, men ikke overtager grundbryggens indtryk. At noget er fordampet undervejs kan gå an. Det her virker rigtig fint - den kan ikke få ringere bedømmelse end originalen, og mon ikke den er et hak bedre? 5-6 skumfiduser.


Whisky - peated edition, 11,11 %. Her er der lagret på fade, hvorpå Staunings Peated Single Malt har lagret. En tørverøget whisky. Og der mærkes klart røg i duften, af den lidt kvalme type, sammen med noget chokolade. Den mørke chokoladesmag er bevaret også i denne fadudgave, sammen med det brændte og der er klart en omgang let røg til stede. Den overdøver nu ikke de brændte noter, men underbygger dem. Der er ikke megen antydning af ren whiskysmag, kun et lille efterslæb med over i eftersmagen. Humlesmagen er også næsten forduftet her, men der er en god bitter finish. Igen en god øl, der sådan set bliver bedre af opholdet i fadene, og det er vel også meningen?! Det belønnes ligeledes med 5-6 skumfiduser.

#1171-1172

Ingen kommentarer:

Send en kommentar