søndag den 18. maj 2014

Munkebo Mikrobryg

Dagens firling stammer fra Munkebo Mikrobryg, et relativt nyt dansk mikrobryggeri, der lægger fra med et pænt højt bundniveau! 

Gleipner, 9,4 % imperial sort ipa. Fem malte og fem humler: Chinook, Nugget, Colombus, Centennial og Simcoe. Svag frisk citrusduft. Smagen er en blanding af porterens tørre, lette lakridsede og tobakkede smag, kombineret med en fløjlsblød fylde og så en imperial ipas noget sprittede frugtmalt og her noget undertrykte humleprofil af blomst og harpiksbitterhed. Sejrherre i dysten er iipa men det er mere en våbenstilstand og konstruktivt samarbejde end en smagskrig. Fem skumfiduser.

Note: En øl med samme navn er smagt før men den gang var brygger Claus Christensen blot en hjemmebrygger som fik lavet et batch hos Midtfyn. Da denne er en tand mere alkoholstærk end tidligere og nu brygget på hjemmebane, lader jeg den tælle som en ny anmeldelse. I øvrigt anmeldes den også bedre denne gang!Sleipner, 9,4% imperial ipa. Formentlig en slags søsterøl til Gleipner, den mørke. Det er de samme fem humler der er anvendt. Vammel duft som det skal være, marmelade duft. I munden fyldig, frugtig (abrikos), blomster-krydret, tør og så et veritabelt humleangreb. Munden og dens bestanddele snerpes bastant sammen men på en behagelig måde. Bundet sammen af en let sprittet note.  Meget fin iipa, 5-6 skumfiduser.

Folkvang, 5,0 % hvedeøl. Duft af banan og tyggegummi. Frugtig og syrlig blød smag med banan og måske anes de på etiketten beskrevne nelliker. Ikke megen bitterhed og slutsmagen noget metallisk. Fin og letdrikkelig men lige en anelse for tyggegummi præget til  at score højt. Fire skumfiduser er stadig en pæn karakter.

Alstærk, 9,4 % skotsk ale. Med brug af 7 forskellige malte og en begrænset mængde humle, udloves og forventes der en maltbombe. Duften er næsten af belgisk karakter, tung, karamelsødlig og medicinskabsduftende!. Blød bryg med intens malt, der kan specificeres med ordene/indtrykkene: karamel, muskat, nød, peber, kardemomme. Den initielle sødme holdes i skak af det krydrede og bitre, mens humlen som lovet er svær at erkende. På trods af alkoholen virker den ikke helt så tung og fyldig som en belgier, men er klart mere potent end en standard mørk ale. Rigtig fin, 5-6 skumfiduser.
#679-682

Ingen kommentarer:

Send en kommentar