Det er lang tid siden jeg sidst havde munden velvilligt åbnet for Rocket Brewing. Derfor var det passende at jeg fandt en ny variant fra dem.
Ruby, 7,7 % cherry sour. Tilsyneladende årgang 2015. Brygget med Stevns kirsebær og gæret med Brettanomyces, Lactobacillus og Pediococcus. Næsen siger træ og brett som de dominerende dufte, med syrlige bær i bunden. Smagen starter med de syrlige kirsebær, der følges af brettanomycesgærens staldagtige karakter, der giver et tørt aftryk. Sidst kommer bakteriernes mere eddikelignende syrlighed, med noter af rødvin og træ. Undervejs i den beskrevne transformering bliver det et kort øjeblik næsten sødligt. Jeg sidder tilbage med en svag kirsebærsmag og tænker på, hvordan det ville spille sammen med ris a la mande? Nydt alene er det en dejlig syrlig øl, med fin frugt. 5 skumfiduser og et glædeligt gensmag.
#1918
Ingen kommentarer:
Send en kommentar