søndag den 30. december 2018

Brut IPA

Brut IPA er det helt nye, men endnu er stilen ikke nået vidt omkring blandt danske mikrobryggerier. Den laves ved at bruge enzymet amyloglucosidase, der nedbryder komplekse sukkerstoffer, resulterende i en helt tør øl. Den kan minde lidt om champagne og derfor må det være passende at smage en af de få danske bud på genren.

Petus Brutus, 6,3 % brut IPA fra Flying Couch. Foruden tropisk frugter fanger jeg en let gærduft. Der er upfront megen frugt i smagen, jeg fanger ananas, passionsfrugt og grape. Som forventet er den knastør og det giver plads til en markant bitterhed. Der er ikke meget tilbage i munden efter slurken er blevet lempet videre, det knastørre hænger på en måde ikke fast. Stilarten er endnu ikke officielt defineret herhjemme eller i USA, men denne synes at være et godt, rent bud. Det er friskt, men ikke lige så klæbende som en NEIPA. Note til mig selv: stilarten bør eftersøges og dyrkes mere. 5 skumfiduser.


#1924

Ingen kommentarer:

Send en kommentar