mandag den 4. september 2017

Tredje omgang med Óllenaut

Man siger tredje gang er lykkens gang; estiske Óllenaut har været på to gange før og klaret det fint, så mon de ryger helt til tops denne gang?

Väike Raidur, 7 % amerikansk IPA. Bryg- og etikettefarve matcher næsten hinanden, en smart detalje, hvis det er meningen! Der er en rimelig intens duft af appelsin og grape da kapslen bliver lettet fra flaskens åbning. Smagen er både malt- og humledrevet, hvor førnævnte, dels i kraft af farvens, men også dens kraftige krydrede og karamelliserede noter giver brygget mindelser om en red IPA/skotsk ale. Humlen er her en tre måneder efter tapning mest til stede som en fin bitterhed, der stadig er afstemt med en del især blomstrede noter. Føles tyktflydende, måske giver anvendelsen af rugmalt noget til mundfylden. Uanset typebetegnelse, så er det en ganske glimrende øl/ipa de har fået skruet sammen, og det belønnes med 4-5 skumfiduser.


Pähklipureja, 6,5 % brown ale. En meget mørk øl give mere mindelser om porter/stout end om brown ale når man først ser den ophældt. Den dufter sødligt, med tydelige blommer og måske en anelse kaffe. Smagen er lidt underlig, de føromtalte blommer giver en let syrlig, let spruttet smag, der også indeholder en anelse mørk chokolade i bunden. Jeg fornemmer kun en let bitterhed. Der er næsten noget blomme i madeira over alen, som derved skiller sig ud fra andre brown ales, men ikke formår at imponere denne blogbestyrer. Den indtil videre mindst gode øl fra balterne; 2-3 skumfiduser.


Lidt fra begge ender af skalaen, men overordnet holder jeg stadig af Óllenaut.

#1586-1587


Ingen kommentarer:

Send en kommentar