torsdag den 21. september 2017

Recirkulationsøl

Ved Roskildefestival 2015 blev der opsamlet urin fra de tissetrængende festivalsgæster som efterfølgende blev brug til at gøde et par hektar bygmarker ved Køge. Nørrebro bryghus påtog sig opgaven at brygge en øl med denne byg. Selv om den blev klar til årets festival, var der ikke fuld recirkulation, da Nørrebro pga. Carlsbergs festivalsmonopol ikke måtte afsætte den der. Og Carlsberg selv turde åbenbart ikke påtage sig opgaven at bruge byggen.

Jeg donerede da også selv et par skvæt eller flere, men som ølblogger er det primært smagen jeg går efter, selv om det er lidt sjovt, at jeg har hjulpet den på vej.

Pisner, 5,0 % ufiltreret lager, fra Nørrebro bryghus. I duften fanger jeg lyst brød, græs og hø, og så noget lidt henad kogt kål. Jeg smager en klassisk, omend lidt skarp pilsner, med græs, brød og bitterhed samt en anelse humlesmag. Der skulle vist være brugt lidt Simcoe til tørhumling, men det er ikke sådan at man falder bagover af humleolier. For at være en pilsner/lager fungerer den godt, den er blød og samlet udtrykker den sig frisk. Jeg svinger mig op på halvkarakteren 3-4 skumfiduser.

#1608

Ingen kommentarer:

Send en kommentar