fredag den 29. september 2017

Burning Sky

Burning Sky er fra Firle i England. De startede i 2013 og har forkærlighed for ipa og belgiske øl. Allerede i 2014 blev de udnævnt til verdens fjerde bedste nye bryggeri af Ratebeer. Høkeren havde et par på hylderne og derfra røg de i svælget hos Dude Beering.

Pretty Mess, 7 % ipa. En fin humlet duft med tropiske frugter på en noget sødlig maltet bund. Og det er melon, fersken, passionsfrugt og let fyr men samlet en blød og frugtig oplevelse. Slutbitterheden er fin uden at være voldsom. En øl, der for en seks-syv år siden ville have blæst mig bagover (næsten) men i dag slutter den sig til en perlerække af ipa'er fra en ligeså fin perlerække af mikrobryggerier, der vil berige os med godt, humlet øl. Fire skumfiduser for en rigtig god øl, der ikke markerer sig specielt.


Last Voyage, 6,7 % ipa, et samarbejdsbryg med Harvey's brewery. Lidt underlig duft, jeg fanger lidt skarp råddenskab og citrus. Smagen er heller ikke helt behagelig. Ikke meget smag fra malten, en skarp citron eller måske nærmere appelsinskalssmag fra humlen og så noget svært definerbart men nok noget gær henad belgisk type. Det resulterer samlet i en noget skarp, bitter smag der er for kantet til at gøre lykke. 2-3 skumfiduser.


Meget anbefalelsesværdigt er flaskerne forsynet både med en tappedato og en bedst før dato. Sidstnævnte nøjes bryggeriet med at sætte 6 måneder frem. Kutymen synes generelt ellers at være minimum et år - og midt på Fyn ligger et bryggeri, der uden at rødme knalder mindst 18 måneders holdbarhed på alle deres øl. Begge øl var tappet halv - halvanden måned før konsum og således ikke purunge men endnu ikke helt afdankede.

#1610-1611

Ingen kommentarer:

Send en kommentar