Skands - aldrig rigtig godt, men heller aldrig rigtig dårligt, har jeg vist skrevet her tidligere. Snarere lidt kønsløst. Men fandt to nye bryg fra dem i Irma og på en eller anden måde endte de i indkøbskurven. Lad os knappe dem op ...
10 år, 10,0 % ale. En jubilæumsbryg brygget med 10 malte, øl- og vingær samt tilsat rom. Mørk, sødlig duft med svesker og rosiner og mørk sprut. Er dejlig blød i munden, med en kraftig malt der nok har sødme men som har pænt modspil af de mørke frugter, rommen og bitre nødder. Rommen hænger ved i eftersmagen som også trækker nøddebitterheden med over. En fin øl, en af de bedste fra Skands. 4 skumfiduser.
Egtvedpigens bryg, 5,5 % hvedeøl. Etiketten fortæller om, at Egtvedpigen havde fået en gæret drik brygget af hvede, tyttebær eller tranebær, mose-pors og honning med i graven. Denne øl er så et nutidigt forsøg på at efterligne det. Lidt sødlig duft men svært at fange elementer. Ikke helt typisk hvede når den kastes i munden; blødheden er der, men på en måde er kulsyren lidt kraftigere end normalt. De anvendte tyttebær bidrager med en nogenlunde fint afstemt syrlighed, mens porsen må være doseret i underkant. Honningen er også fint doseret. Hvedeølstypen har den for nogle af slagsen en let understøttende røget bacon smag, som jeg egentlig troede var gået af mode - men så er Egtvedpigen jo da også over 3000 år gammel! Kulturelt og historisk en berettiget øl, men som jeg må formode trods alt er blevet tilpasset moderne smagsløg - gæringen er formentlig forløbet noget mere spontant dengang. 3 skumfiduser. Læs evt. mere her
#717-718
Ingen kommentarer:
Send en kommentar