lørdag den 7. juni 2014

Triplet fra De Molen

De Molen er et godt hollandsk bryggeri, med mange varianter på hylden. Her tre af dem:

Fresh Hop, 6,3 % IPA(agtig). Noget karamelmalt og skarp citrus i duften. Øllet de selv kalder en "strong beer", der er "IPAish", er mellemfyldigt med en fin karamelbund, der lægger sig blødt henover tungen. Den indeholder de svageste noter af let gærede/sprittede bær, noget tørret abrikos. Der er anvendt Cascade som bitterhumle, og (hollandsk dyrket) Cascade, Willamette og Chinook til tørhumling. Burde jo nok kunne sørge for en IPA stemning, men det er nu slet ikke voldsomt. Svage blomster, en let bitterhed men uden en nævneværdig gran/harpiks andel. Kunne formentlig godt anses for at være lidt kønsløs, men er sat rigtig godt sammen i blandingen mellem malt og humle. Så ja, ikke en rigtig IPA, men en god let, men alligevel markant humlet øl. 4 skumfiduser.



Zwart & Wit, 8,4 % mørk IPA(-ish). En frisk og ren citrusduft blandes med noget chokolade. Denne kombination genfindes også i smagen. I starten er øllet lidt henad porter med lys mælkechokolade og let røg. Derefter trænger humlen frem med en fin syrlig undertone der også indeholder mere mørke, let sprittede bærnoter + lakrids. Humlen afslutter med en tør, næsten ren bitterhed. Der er også anvendt mange sorter: Chinook (bitter) og Nelson Sauvin, Amarillo, Chinook og Cascade til tørhumling. Rigtig fin kombination af mørk øl og IPA - den bedste jeg har haft tungen i - 5 skumfiduser.

Rasputin, 10,9 % imperial stout. Den originale i forhold til den frysetørrede og fadlagrede udgave jeg smagte på CBC 2014. Brygget i 2012, og bør nydes inden for 25 år som der står anført! God duft af chokolade, mandler og kirsebær. I munden dejlig cremet med samlet bløde og venlige men bestemt ikke kedelige smagsindtryk. Brygget er båret af en karamel/chokoladesødme hvor duftens mandler og en meget let frugtsyrlighed genfindes. På bagkanten, hvor sødmen slipper, en diskret bitterhed. De to-cifrede antal procenter er farligt fraværende men anes dog. Samlet en fin øl, der mangler lidt modspil til sødmen. Som næsten forventeligt kan jeg lide bedre denne end dens fadlagrede navnebror. 4 skumfiduser.

#695-697

Ingen kommentarer:

Send en kommentar