lørdag den 29. juni 2013

Single Batch Beer fra Coisbo

Brygmesterens legeplads, med bryg lavet i begrænset mængde. Coisbo laver OK øl, men nogen gange lidt anonyme. Jeg håbede ved synet af denne serie, at der kom lidt mere spræl i flaskerne.

One, 4,5 % lager (med citrongræs). Typisk pilsner/lager duft af surt græs, med måske lidt citrus. Smagen er lidt sødlig, næsten som om der var brugt majs, med en let syrlig undersmag og lidt spøjst noget lakrids. Ikke megen bitterhed fra humlen. Ret diskret men citrongræsset får alligevel lige sat en lille, og tilpas doseret finger på smagen som gør at den ikke bliver for anonym. På etiketten menes den passe perfekt til sommeren og jo, det må være i haven en varm eftermiddag sådan en skal indtages. 3 små skumfiduser.Two 5,0 % Pale Ale (med ingefær). Dufter en del af ingefær, men når den smages er ingefæren lidt mere i baggrunden, men alligevel en tydelig del af det samlede smagsindtryk. Meget let øl, med næsten ingen maltfylde, og udover den nævnte ingefær en lidt tør og bitter humleeftersmag (Galaxy humlen). Også lidt mørke sprittede bær i smagen. Kan formentlig med fordel drikkes til asiatisk mad. Alene er den noget anonym og får også den tre små skumfiduser.Three, 10 % American Imperial IPA. Brygget både på byg- og hvedemalt. Dufter af banan. Meget sødmefuld maltbase, med rigelig banansmag og karamel. Lidt tørre og bitre nødder. Sprittede mørke bær. Der skulle være tørhumlet med Amarillo og Cascade, men deres indtryk drukner i sødmen. West coast IPA er nogle gange defineret som IPA type, hvor man er ligeglad med malten; her er det næsten omvendt, idet malten er altoverskyggende og ikke helt på den gode måde. Den kan lige snige sig op på 3 skumfiduser.Four, 10 % russian imperial stout. En lidt underlig duft med vaskemiddel og rosiner/svesker! I munden dog mere behagelig; superblød bryg, fyldig, let chokoladesødme i starten, med noget citrus (fra tilsat citrongræs), og en let tør og bitter afslutning med mørke bær og den tilsatte ingefær anes. Meget fin øl, hvor den måske tipper lidt for meget over i det søde? Klarer dog nemt de fire skumfiduser.Five, 7,2 % imperial stout. Lagret på bourbon fade. Duft af bourbon og svesker. Her har brygmester Coisbo vist ikke helt haft styr på bryggen. Man når lige at smage noget chokolade og rosin før en overvældende syrlighed slår igennem. Det er ikke bourbon der smages,  måske noget mælkesyre bakterier, der desværre giver en syrlig, om ikke eddikeagtig smag som er bestandig. Vil prøve at få pengene tilbage (90 kr). 1 skumfidus.Samlet set ikke noget der rykker ved min opfattelse af Coisbo; femmeren må være en utilsigtet fuser, i øvrigt OK og på det jævne. Etiketterne stadig Danmarks flotteste!

#379-383


5 kommentarer:

 1. Jeg slap 42,- for batch 5, så udover den negative øloplevelse, er du også blevet snydt økonomisk.

  SvarSlet
 2. Så er det godt jeg fik pengene retur. Havde du samme smagsoplevelse med nr. 5?

  SvarSlet
 3. Ja, men vi gik ud fra at det var tilsigtet. Du kan læse det her: http://www.stovt.dk/2013/06/navn-batch-fourbatch-five-type-russian.html

  SvarSlet
  Svar
  1. OK, jeg havde læst anmeldelsen. Var ikke klar over at du stod bag!

   Slet