mandag den 20. august 2018

Kaffe IPA

Cold brew ipa, 7,5 % fra Rogue. Ipa blandet med koldbrygget kaffe. Spøjs hybrid som jeg har stødt på et par gange før. Kaffen har nærmest noget chokolade duft der blandes med let humle, der har noget dild i sig. Smagsmæssigt er det kaffen der dominerer, men det bliver balanceret af en let humlesmag, selv over et år efter aftapning og så må der have været drøn på helt frisk. Humlen er let citrus og dild. Kun en let bitter eftersmag. Det fungerer underligt nok og henter her 4 skumfiduser. Jeg tør kun drømme om hvordan en frisk ville smage.

#1849

lørdag den 18. august 2018

Atlantisk samarbejde

Rynkedyr, 10,4 % imperial stenporter, brygget af færøske Okkara i samarbejde med Beer Here. Den er kontinuerligt humle under kogningen og yderligere tørhumlet. Denne flaske er tappet for snart halvandet år siden, så jeg forventer ikke at der er meget humlesmag tilbage. Jeg finder chokolade, lakrids og let røg i duften. I munden er den et særdeles dejligt bekendtskab. Der er mørk, bitter chokolade, ristede noter, pænt med tør lakrids og en pæn bitterhed afslutningsvis. Under det hele ligger en diskret alkohol og binder indtrykkene sammen, uden på nogen måde at forstyrre, hvilket er godt gjort, de mange procenter taget i betragtning. Den er dejlig - 5 skumfiduser

#1848

torsdag den 16. august 2018

Ladager bryghus

Nogle øl der får en tur på bloggen, har købt billetten lidt tilfældigt. Kæresten og jeg havde siddet og snakket om ginger beer (som i dette tilfælde var en alkoholfri sodavand) og ginger ale, uden at nogen af os rigtig vidste historien bag. Samme eftermiddag kom jeg forbi Spar købmandens opstilling med Ladager øl og minsandten om ikke der var en ginger ale blandt. Ladager bryghus har ikke nogen høj stjerne fra tidligere optrædender her og på Ratebeer, men de skulle have en chance til. Det blev også til en almindelig hvedeøl udover ginger alen.

Hvedeøl, 5,6 %. Både duft og smag er ret sødlig med noter af honning. Der er også en tydelig gærsmag sammen med noget blomstret krydring. Det virker ikke helt færdiglavet/udgæret tænker jeg og har svært ved at se om den burde være efter tysk eller belgisk opskrift. 2 skumfiduser til et i min mund mislykket bryg.





Ginger ale, 5,6 %. Der er ingen tvivl om, at der er ingefær i øllen. Duften er frisk men samtidig med en lidt kvalm undertone, sådan lidt sur mælk. Smagsmæssigt er den en uhyre frisk oplevelse. Den lave karbonering, den lette syrlighed fra ingefæren og det i øvrigt lette udtryk giver mindelser om Berliner Weisse og andet let syrligt. Etiketten lover en rigdom af humle men det har jeg noget svært ved at fange. Jeg ender dog alligevel positivt overrasket her i sommervarmen og giver 4 skumfiduser.





Ladager kandiderer endnu ikke til en opgradering, på trods af den lidt sprælske ginger ale.

#1846-1847

tirsdag den 14. august 2018

Virklund bryghus

Endnu et bryghus hvor mit kendskab er begrænset. Det gøres der lidt mere ved disse to øl.

Saison, 7 %. En sødlig indeholdende banan og lidt nellike og en krydret note. Blød og let sød i munden, med banan, peber, gær og krydring herfra. En meget let syrlighed fra humlen. Slutter let og tørt bitter, og næsten med en smule røg fornemmelse men det må være de krydrede noter. Ganske fin saison. Fire skumfiduser og Virklund kandiderer til en opgradering på hot/not listen. Jeg havde oprindelig kun indkøbt denne, men måtte efter denne lige forbi Høkeren og samle endnu en øl fra dem op.

Stout, 6,8 %. Det blev til handling inden udgivelse af første anmeldelse. Jeg fik en kraftig ristet duft med kaffe i næsen fra det meget skummende bryg. Det var meget det samme i smagen, med en svag chokolade sødme, lakrids og noget let røg til at supplere. En noget tynd bund at hænge det op på, også alkoholprocenten taget i betragtning men smagen hænger alligevel ved. Det er såmænd en fin og let drikkelig stout til 4 skumfiduser.

Jeg tror at jeg vil forfremme Virklund på hot/not listen og håbe at de også har lidt mere sprælsk at byde på. 

 #1844-1845

torsdag den 2. august 2018

Nyt fra Brekeriet

Jeg har smagt noget nyt fra Brekeriet; er ikke sikker på om de begge er deciderede ølnyheder, men de var nye for mig. Jeg forventer som altid en god oplevelse.

Mon Chéri, 5,2 % vild ale fermenteret med kirsebær og lime. Der er ret meget kirsebær i duften som lægger en smule dæmper på det syrligt vilde. Det ligger der dog nedenunder og har lidt af en frisk træagtig duft, udover eddike. Smagen er initielt kirsebær, der efterfølges af en dobbelt syrlighed fra lime (først) og derefter vildgæring. Jeg fornemmer noget yoghurt men ellers ikke ret meget fra den anvendte Brettanomycesgær, hvis aftryk ikke kan hamle op med mælkesyrebakterierne. Men det bliver aldrig eddikesurt at drikke, kun en smule mere forfriskende. 4-5 skumfiduser.


Hallon (hindbær på svensk), 5,3 % sour ale. Lagret i lang tid på egefade med blandede huskulturer. Allerede det første snif på halvdistancen afslører, at der er sur vildskab i glasset. En markant syrlighed og træ med en let antydning af hindbær. I smagen er hindbærrene stort set væk, kun en meget hurtig antydning i begyndelsen. Derefter følger syre og vildskab der næsten udarter og giver en brændende fornemmelse i eftersmagen. Det er rimelig krasbørstigt og selv om jeg godt kan tåle og endda lide det nu, efter mange års tilløb, er den ikke letdrikkelig. Men gode øl skal nydes og gerne i roligt tempo. Her ender den på 4 lidt mindre skumfiduser.

#1842-1843




onsdag den 1. august 2018

IPA fra Klosterbryggeriet

Klosterbryggeriet gør det nogenlunde synes jeg og har en hot på min anbefalingsliste. Her en som jeg ikke har smagt før.

Årsøl ipa, 6,2 %. Næsten ren maltduft i form af brød og korn. Smagen er sødmefuld, hvor der ikke er meget humle indover. Den gør sig mest bemærket i bitterheden, der er ret ren og stærk. Derfor minder øllet mest om klassisk engelsk ipa stil, som den vel egentlig rammer fint. Dudebeering er sikkert ikke ene om at foretrække de nyere amerikanske typer. 3-4 skumfiduser.


#1841