torsdag den 16. august 2018

Ladager bryghus

Nogle øl der får en tur på bloggen, har købt billetten lidt tilfældigt. Kæresten og jeg havde siddet og snakket om ginger beer (som i dette tilfælde var en alkoholfri sodavand) og ginger ale, uden at nogen af os rigtig vidste historien bag. Samme eftermiddag kom jeg forbi Spar købmandens opstilling med Ladager øl og minsandten om ikke der var en ginger ale blandt. Ladager bryghus har ikke nogen høj stjerne fra tidligere optrædender her og på Ratebeer, men de skulle have en chance til. Det blev også til en almindelig hvedeøl udover ginger alen.

Hvedeøl, 5,6 %. Både duft og smag er ret sødlig med noter af honning. Der er også en tydelig gærsmag sammen med noget blomstret krydring. Det virker ikke helt færdiglavet/udgæret tænker jeg og har svært ved at se om den burde være efter tysk eller belgisk opskrift. 2 skumfiduser til et i min mund mislykket bryg.

Ginger ale, 5,6 %. Der er ingen tvivl om, at der er ingefær i øllen. Duften er frisk men samtidig med en lidt kvalm undertone, sådan lidt sur mælk. Smagsmæssigt er den en uhyre frisk oplevelse. Den lave karbonering, den lette syrlighed fra ingefæren og det i øvrigt lette udtryk giver mindelser om Berliner Weisse og andet let syrligt. Etiketten lover en rigdom af humle men det har jeg noget svært ved at fange. Jeg ender dog alligevel positivt overrasket her i sommervarmen og giver 4 skumfiduser.

Ladager kandiderer endnu ikke til en opgradering, på trods af den lidt sprælske ginger ale.

#1846-1847

Ingen kommentarer:

Send en kommentar