mandag den 10. april 2017

Lervig samarbejdsbryg

Jeg ved ikke om det er tilfældigt, men jeg synes at jeg oftere og oftere støder ind i produkter fra norske Lervig aktiebryggeri. Det gør ikke så meget, da jeg synes de normalt gør det godt. Her anmeldes tre bryg de har lavet med andre bryggerier.

Sauer'd Kraut, 7,5 % sour i samarbejde med tyske Buddelship Brauerei. Ikke megen tysk reinheitsgebot over denne øl, der er syrnet med sauerkraut, mango og ananas! Ananassen mærkes i duften, der også har et syrligt præg, med noget træantydning. Smagsmæssigt fremstår den som en fin blanding af frugt og syre, hvor frugten nok er lidt mere dominerende end i en klassisk sour. Kål er der ikke nogen antydning af i en meget lidt bitter øl. Den bobler fint og perlende og er en rigtig forfriskende øl - det skulle man nok ikke have troet ud fra navnet/indholdet! 4 skumfiduser.

  
Lawless, 6,5 % Norwegian farmhouse i samarbejde med Arizona Wilderness. Den dufter af rugbrød og lidt karamel. Der er fyldigt brød og korn i smagen, silkeblødt og skummende - havrens bidrag? Der er smag fra både enebær (diskret) og humle, som spiller pænt sammen. Gæret pænt i bund men der er ikke noget funky brett over den. Er da også kategoriseret som saison på RateBeer, hvilket måske er mere passende. Slutter let bittert. Fin øl til 4-5 skumfiduser.Nordic Lean, 7,4 % purple IPA i samarbejde med Stillwater Artisanal. Let syrlig duft, men jeg mærker ikke noget til Brettanomyces som ellers er den anvendte gær (heller ikke i smagen). Den (smagen) er meget syrlig med kraftigt fadpræg, men det tror jeg nu ikke den har været udsat for. Det er måske det, bretten gør i denne øl? Eller også er det den tilsatte frugtjuice bestående af blåbær, solbær og brombær, der sammen giver syrlighed og træsmag. At det skulle være en IPA, tørhumlet med Pacific Gem og  Centennial, forsvinder fuldstændig og man ender tilbage med en fin sour, der er mere sour end Sauer'd Kraut, men stadig med fin frugt. 4-5 skumfiduser.


Igen nogle rigtig fine øl fra Lervig og meget passende kommer antallet af anmeldelser op på halvrunde 1.500 stykker. 

#1498-1500

Ingen kommentarer:

Send en kommentar