fredag den 24. marts 2017

Karlslunde bryglaug

Karlslunde bryglaug er et lille fantombryggeri, der pt. får brygget deres øl hos Næstved Bryghus. Indtil videre forhandles de næsten udelukkende yderst lokalt. Så er det jo godt at min kærestes forældre bor i netop dette område og glædeligt overrasker mig med en håndfuld øl fra lauget. De blev drukket i godt selskab og med en til tider noget sparsommelig notestagning.

Korporal, 5,5 % ale. Let sødlig duft, rugbrød. Let brændt smag, mørke stenfrugter og en anelse lakrids. Ingen humlesmag og let bitterhed. Fin og klassisk ale der gør det den skal. 3-4 skumfiduser.


Hedebo, 7,9 % ale. Den er sød og fyldig og er klassisk stærk ale i udtryk, uden at skille sig ud på nogen særlig måde, men ret OK alligevel. 3 skumfiduser.


Præst, 5,5 % pale ale. Den beskrives fra laugets side som værende henimod en IPA, men præsenterer kun med let bitterhed, mens humlesmagen i denne flaske er blevet lidt støvet. 3 skumfiduser.Kanon, 7,3 % belgisk ale. Let belgisk ale i traditionel stil men lidt diskret. Også tre skumfiduser til den.


Mølle, 5,5 % mørk lager. Rugbrød og græs i duften. Sødlig brød, hø, og karamel i smagen. Let slutbitterhed. Stilren undergæret øl med en fin let sødme. Ikke ekstravagant eller prangende men solidt. Tre skumfiduser.De gør det hæderligt og stilrent og meget bedre end de store mastodonter. De skal nok vække glæde lokalt, men for at spredes ud over hele det danske øllandskab, skal de nok præstere noget mere nytænkende. Men fin oplevelse - tak til Joan og Ib for skænkene.

#1483-1487

Ingen kommentarer:

Send en kommentar