onsdag den 22. juni 2016

Wicked Weed

Wicked Weed er et amerikansk bryggeri fra Asheville, North Carolina, der blev startet med det formål at brygge west coast IPAer og belgiske ales. De har senere udviklet sortimentet, og har nu et decideret funkatorium, hvor sours og funky øl lagrer i tønder. De er blandt verdens 100 bedste bryggerier i følge RateBeer. Jeg var lige ved at lære dem at kende i forbindelse med Amager Bryghus' årlige samarbejdsbryg med amerikanske bryggerier, men der gik vist lidt kludder i logistikken og WW meldte afbud. Nu fandt jeg to af deres funky øl i Torvehallerne (Mikkellers bottle shop) som jeg kan teste.

Serenity, 5,5 % farmhouse ale, 100 % fermenteret med Brettanomyces og lagret 3-5 måneder på vinfade. Klar og tydelig farmhouse og Brett i duften, med staldmiljø og hest. Også noget sødligere frugt helt nede. Lige så tydelig i smagen, hvor der ikke er nogen restsødme, men en masse typiske indtryk fra Bretten, der i den lette bryg får frit spil. Det er farmhouse og Brett for fuld skrue - det giver næsten en røget finish, oveni det klassiske våde græs, hest, urin, læder og tobak. Der er en smule syrlighed og mere ren træsmag - begge dele kan være noget, der er samlet op i fadene - gætter på, at det er hvid- og ikke rødvinsfade, den har skvulpet rundt i. Lækkert - 4-5 skumfiduser.


The Parking Lot Grisette, 5,2 % farmhouse ale, brygget sammen med Jester King. Har umiddelbart en sødlig duft, der dæmper noget af den typiske saison/Brett, men den er der. I smagen er der en klar syrlighed, der formentlig stammer fra tørhumlingen med Mandarina Bavaria og Huell Melon. Den trumfer næsten de mere landlige noter, som ellers igen er græs, hest, læder og tobak. De to elementer forekommer noget aggressive sammen, og hvad der måske var tænkt som en frisk humlet saison, ender ud som en noget uharmonisk bryg. Den falder ikke helt heldigt ud i min mund. 2-3 skumfiduser.


#1353-1354

Ingen kommentarer:

Send en kommentar