mandag den 29. februar 2016

Kanarisk øl

I december mødte jeg en kollega som jeg for første og indtil december eneste gang havde mødt et par måneder før. Han var blevet så imponeret over min indsats her på bloggen (selv om han intet forstår, han er tysker!), så da han havde været på de kanariske øer i november, havde han hjembragt tre øl derudefra til mig. Se, det kalder jeg sgu for klasse, welt-klasse!

Indiana, 5,5 % hvedeøl (belgisk wit) fra Isla Verde Cerveceria, Tenerife. Også herude i Atlanten er den spanske ølrevolution nået. Synes mest der dufter lidt saison/farmhouse fra øllet. Også i smagen er der et umiskendeligt, krydret præg som en farmhouse, men det er ikke rendyrket Brett. Der anes et let, blødt hvedepræg, men det er fylden og ikke smagen, der fortæller om indhold af hvede. Ikke noget synderligt præg af bitterhed. 3-4 skumfiduser.
Princesa del Agua, 5,2 % blond ale fra Gara, Los Llanos de Aridane, La Palma, Spanien. En markant græsagtig duft, iblandet lidt syrlig mælk, kunne godt tyde på noget farmhouse/saison/Brett øl. Og der er også en smule "vildskab" i smagen, men på en meget diskret måde. Den har typisk krydret grundtone som normalt for blonder. Henover det kommer så det vilde fra gæren, der er let funky og så med lidt lidt syrlighed a la citrus på toppen. Slutbitterheden stammer nok så meget fra krydringen og gæren, som fra humlen. Jeg synes det er et godt eksempel på en let drikkelig blonde - en øltype der nogle gange kan fylde lidt for megt i munden. Samtidig er der ikke megen leflen og heller ikke megen fravigelse fra grundprincipperne. 4 pæne skumfiduser.Picara, 5,5 % belgisk ale fra Cerveceria Isla Verde, Tijarafe, La Palma, Spanien. Voldsomt initielt skum, der hurtigt dør ud i glasset. Ret funky-gæret duft fra brygget. I modsætningen til den foregående, som den ikke ligger langt fra i udtryk, så er her umiddelbart en smule mere sødme i bunden, lidt mindre krydret smag, og ingen syrlighed. Den er på den måde en lidt større pleaser og selv om den har fine saison elementer, er den lidt for tilbageholdende. Men vil givet være et godt førstegangsindtryk, hvis man vil forsøge at finde sig til rette blandt saison, farmhouse og rene Brett'er. 4 skumfiduser.

Vielen dank, Christian!

#1300-1302

Ingen kommentarer:

Send en kommentar