lørdag den 5. april 2014

Tre fra midt på Sjælland

Det Lille Bryggeri fra Bringsted der før har været omtalt her på bloggen leverer øl til dagens trippel.

Imperial Stout, 10,2 %. Brygget med bl.a. figenpuré! Har da også en tung duft hvor noget moset mørk frugt mærkes blandt bitter chokolade og brændt træ. Dejlig fyldig øl, der med dens alkoholpræg giver en god varmende effekt i munden. Stor og kompleks smag af bitter chokolade, tobak, træ, læder og frugt; havde måske ikke lige af mig selv identificeret den som figen, men jo, med facit i hånden er det nemmere. Figensmagen er måske lige en anelse for fremtrædende i det samlede billede? Men dejlig fyldig, varmende og rund, og selv om der er anvendt fire humler (Chinook, Simcoe, Amarillo og Columbus) er de som vanligt i mørke tunge øltyper ikke nemme at smage. Samlet kommer den lige op på 5 skumfiduser.


Humlebien, nr. 9 i Humlemord serien, 7,7 % IPA. Nummer 6 i serien har været smagt på et tidligere tidspunkt. Let humlet og maltet duft. Let bryg, hvor malten er diskret. Ikke morderligt meget humlesmag og den damper hurtigt af og efterfølges af en spøjs smag med note af lakrids. Heller ikke særlig bitter i eftersmagen. Hvis dette mord skulle straffes ville dommen næsten kun kunne blive betinget. Slet ikke dårlig, men heller ikke speciel. 3 skumfiduser.

Ten Hops, nr. 10 i Humlemord serien, 8,2 % IPA. I serien er dette så nummer 10 og de har derfor brugt 10 humlersorter i øllet: Palisade, Centennial, Mosaic, Nugget, Simcoe, Cascade, Columbus,Summit, Warrior og Amarillo i ikke nærmere specificerede mængdeforhold. Tykt skum på toppen, svagt duftende af tung malt og fyr. Tørt bryg, hvor malten ikke rigtig smages, men næsten lidt samme lakridstone som lillebror nr. 9. Humlerne ender ud som knastørre, uden dog at indeholde citrus eller fyrrenåle. Mest en bitter smag, der er rent humlebitter. Så ikke noget West Coast plagiat fra Midtsjælland, men stadig en meget humlet sag. 4 skumfiduser.

#635-637

Ingen kommentarer:

Send en kommentar