torsdag den 17. april 2014

Klosterbryggeriet

Dude Beering har tidligere kun haft fat i nogle jule- og påskeøl fra Klosterbryggeriet. Bryggeriet fra Skanderborg brygger hos andre, de fire her nedenunder er alle brygget hos Indslev. Bryggeriets navn refererer til det nærliggende Øm kloster som sammen med Skanderborg museum og Kulturarvstyrelsen finder beretninger frem, der lægger navne til øl fra bryggeriet.


Svendeøl 5,3% ale. Brygget med rønnebær og anis. Dufter let syrligt fra rønnebærrene foruden græs. God fylde med tydelig belgisk ale præg.  Let honning sødme med noget græs og blomster. Anisen smages let til sidst. Ikke udpræget humlet og kun lidt sur bitterhed. Selv om den er diskret er den fin og får 4 skumfiduser.

Årsøl 6,5% ale. Maltet-sødlig duft. Også en del malt i smagen. Der er en del frugt og blomstersmage men de tilsatte blåbær synes jeg og min medsmager ikke fremgår. Lidt skarpere og mere krydret end svendeøllen. Ikke helt så vellykket som svend så det bliver til tre skumfiduser.


Hamborgøl, 8,0 % dobbelt bock. Lidt sødlig bananmos i duften. I munden meget blød (hveden?) og ret sødlig, hvor sødmen dækker over de pæne procenter og gør den en anelse farlig! Brygget på både byg og malt og tilsat rønnebær og hyben. De sidstnævnte frugter kan jeg næsten ikke smage, det er som sagt sødmen der sætter dagsordenen. Den savner lidt modspil fra enten noget syre eller noget bitter humle. Også en noget gærpræget eftersmag og noget ikke helt behagelig bitterhed. Den kan dog lige snige sig op på en 3 skumfiduser.


Oluf Kviter, 7,0 % belgisk ale. Brygget med tranebær og en hyldest til en lægbroder fra Øm kloster fra 1200-tallet. Maltet duft med krydderier og karamel. Smagen tungere end fylden, med megen malt, nødder, lidt karamelsødme og en del krydderier af både blid og spids slags. Let bitter og ristet eftersmag. Måtte godt have været lidt fyldigere for at kunne bære de ellers fine smagselementer, der her fremstår lidt tynde. 3-4 skumfiduser.
Samlet laver de øl der i min mund ligger på det jævne. Fine, men ikke prangende.


#645-648

Ingen kommentarer:

Send en kommentar