lørdag den 26. oktober 2013

Jule- og vinterølsrelease på Amager Bryghus

Var forleden ude hos Amager Bryghus i forbindelse med at deres nye sæsonbryg kom i handlen. Der var gratis smagsprøver, pebernødder og æbleskiver. Naturligvis blev der taget smagsnoter ...

Vinter IPA, 6 %. Dufter fint af nåletræ. Mellemfyldig, men særdeles grumset øl. Ikke så meget smæk på malten. Det er humlen der gør sig gældende. Let citrus, blomster og godt med nål. Tør. Vinter? Vel ikke andet end den mørke farve? 4 skumfiduser.

Vinter porter, 6 %. Svag røg og chokoladeduft. Typisk porter-let; dog mere fyldig end en Guiness! Let chokoladebitter i smagen, med kaffe, træ og lidt tobak. Også en anelse syre. Fin sluttørhed. Ikke de store armbevægelser, men 4 små skumfiduser.

Julebryg 2013, 7 % belgisk ale (Dubbel). Lidt lysere end billedet antyder. Dufter spøjst af sæbevand?! Eller er det gummiand!?! For typen en let udgave, med fine diskrete smagsnuancer: karamel, appelsinskal, bitternød, næsten muskat synes jeg. I forhold til den belgisk referenceramme diskret - det giver 4 skumfiduser.

Secret Santa, 10,5 % quadruple. Formentlig samme som de foregående år - påvirker derfor ikke tælleren nederst i indlægget. Dufter ikke så kraftig, til gengæld er der smæk på skillingen i smagen. Fyldig naturligvis, men (heldigvis) lidt lettere end klassisk belgisk Q. Sukker/karamel, lakrids, mange krydderier og samtidig en fin afstemt bitter eftersmag. Også noget spruttet i udtrykket, men det giver 5 skumfiduser. Sidste år fik den 4 - men anmelder kan have ændret sig siden sidst!

Hyggeligt arrangement. Amager laver som regel aldrig uinteressant øl, omend de nye denne gang ikke var oppe at snuse øverst i rankingsystemet.

Mødte også for første gang medlemmer fra Facebook gruppen danske ølbloggere, nemlig Kasper og Sandra. De driver bloggen Humulus lupulus - anbefales.

#503-505

Ingen kommentarer:

Send en kommentar