fredag den 21. september 2018

Alefarm

Danske Alefarm er groft underrepræsenterede på bloggen, indtil i dag, hvor jeg åbner 8 af deres produkter.

Surfaced, 5,5 % enkelthumlet (Mosaic) pale ale. Duften er noget tykkere end normalt for typen, med frisk harpiks og passionsfrugt. Smagen er også domineret af humlen, som river med sin passions- og grapefrugt, appelsin og fyrrenåle og harpiks. Det er tørt og slutter bittert og er næsten som en ipa, selv om den kun er pale uden præfix. Rigtig god, 5-6 skumfiduser.



Transitions, 6 % ipa, humle med Citra, Ekuanot og Enigma. Duften er mere sød og mindre rivende i sammenligning med Surfaced, men elementerne er delvist de samme, passionsfrugt, fyr og appelsin. Der er naturligt lidt mere bund i denne med en lys brødbasis. Der er de samme frugter som i næsen og noget som minder om lakrids og eukalyptus. Det ender tørt og medium bittert, og det er en klassisk dejlig, bitter ipa af amerikansk type. 4-5 skumfiduser.


Kindred Spirits, 6,4 % ipa, brygget med laktose og humlet med Simcoe. Jeg mærker mest noget frisk citrus og initielt noget fyr fra duften. Smagsmæssigt er den lidt tilbageholdende synes jeg. Den virker næsten som en pale ale i malt bunden der er lidt svag og tynd. Humlesmagen er forbavsende diskret; kun let frugtig af passionsfrugt og ananas. Gad vide hvor laktosen er blevet af? Bitterheden forekommer ret ren og fremstående, når humlesmagen er forduftet. Det er ingenlunde en dårlig øl, men den virker bare lidt som en undskyldning for sig selv. Den skal da alligevel have 4 skumfiduser for den er klart bedre end ok.


Open Doors, 6,5 % ipa med Citra og Mosaic humle. Lækker duft med passionsfrugt, ananas og fyr. Blød mundfylde men så er også der både hvede og havre i. Fin maltbund understøtter den fine frugtige humlesmag, der slutter ret bittert. Kæresten angiver der er smag af bellis. Her er vi over i en klassisk West Coast stil og øj hvor er det lækkert. 5-6 skumfiduser.



Saturated, 7 % ipa med angivet varierende humle i. Så må jeg jo hellere oplyse at denne dåse/batch har best before 261018. I forhold til foregående er den mere diskret og tilbageholdende i duft og smag. Mere melon end passionsfrugt men det ridser stadig lidt i munden. Bitterheden er knap så markant. Som sådan en fin øl, men sammenlignet med den øvrige portefølje lidt bleg. 4 skumfiduser.



Monstera, 7,5 % ipa humlet med Simcoe og Ekuanot. Duften er frisk, tydelig og næsten påtrængende med grapefrugt, melon og appelsin. Blid mundfylde også i denne og humlerne giver frisk frugt men også en rimelig bitterhed. Den virker en anelse mere juicy og fyldig end ren West Coast stil, men det er ikke helt New England, selv om der er godt med grums i. 4-5 skumfiduser.



Farmscape, 6 % hvede saison. Jeg mærker næsten noget Brettagtigt i duften og en snert citrus. Efter den blev inviteret indenfor i min mund byttede den om på de to kasketter og den syrlige del pegede fremad med næsten mere frugtsyre end fermenteringsditto, mens gæren næsten forgæves prøvede at sige, at den ikke måtte skræmme kunderne væk. Der var dog en fin farmhouset eftersmag. Og da smagen og duften altid ender med begge at spille en rolle for den samlede oplevelse, bliver resultatet fint og godt afstemt. Fire-fem skumfiduser



Celeste, 7 % saison, som er fermenteret på fad med blandet kulturer. Det lyder som om det kan blive en sur omgang. Duften er også ret kompleks med syre henad grønne æbler, lidt træ, råddenskab som noget lidt gammel yoghurt og en lidt strammere eddike hvis man slynger indholdet lidt rundt. Smagen er mindst lige så sammensat med en let lys brød som basis, æblesyre, en del sødme selv om den nok er gæret mere ned end en normal saison, og igen en let syrlig-stram afslutning med træ men uden at det på nogen måde kammer over. Den er faktisk rigtig dejlig og velkomponeret og er tæt på absolut højeste score: 5-6 skumfiduser.


Det var et særdeles velvalgt træk at undersøge Alefarm nærmere. Måske var det også sidste chance, idet der har været lidt uro da en af grundlæggerne forlod bryggeriet for nylig uden nærmere forklaring. Man må da håbe at de overlever og bevarer deres høje kvalitet.

#1861-1868

Ingen kommentarer:

Send en kommentar