onsdag den 28. februar 2018

Mr. Series 2018 fra To Øl

To Øl har med inspiration fra Tarantinos Reservoir Dogs brygget en serie Mr. øl, der tager navn og farve efter rollerne i filmen. Jeg har ikke mødt tidligere versioner, men for nylig var der en verdensomspændende premiere på årgang 2018, som var så godt promoveret af To Øl og deres Facebook side, at jeg så mig nødsaget til at smage på sekstetten på Taphouse. De præsenteres i den rækkefølge, hvori jeg dykkede ned i glassene.

Mr. White, 5 % New England grisette med grapefrugt. Der er en kraftig duft af Brett i glasset. Kun let uklar øl og den lyseste af de 6. Det meste af smagen stammer fra Bretten og kun med en forhåndsviden om grapefrugt kan jeg erkende den. Men dejlig frisk start på serien/oplevelsen, 4-5 skumfiduser.

Mr. Blonde, 4,5 % Gose med vanilje, fersken og hindbær. Jeg fanger kun svage dufte af fersken. Af udseende er den faktisk mere orange end Mr. Orange! Der er initielt en frugtig-syrlig smag, primært fra hindbærrene. En let salt smag giver modspil. Jeg fanger også en næsten træ/fadagtig eftersmag. (Heldigvis) ikke meget spor af vaniljen. 4-5 skumfiduser.

Mr. Pink, 6% IPA med rødbede. En lidt dæmpet humleduft fra en meget flot rødbede-pink farvet øl. Smagen er en kombi af en meget heftig og bitter humle og den søde smag fra rødbeden, med humlen i overvægt. Jeg synes Beerbibliotek klarede at blande det lidt bedre i deres Alternative Fact #1984 Beetroot is the new hops. Her er rødbeden lidt underspillet - den kan mere. Fire skumfiduser.

Mr. Blue, 9 % Imperial Berliner Weisse brygget med bær. Jeg mærker sødme fra malt & bær samt syrlighed når jeg dufter til øllet. Den er tyktflydende og er sødmefuld. Det stammer vel fra bærrene (jeg synes jeg smager kirsebær og jordbær men kan sagtens være galt afmarcheret på gæt om hvad der er kommet i karret). Der er kun en anelse syrlighed initielt. Har ikke smagt så tyk en BW før, men så plejer de heller ikke at holde så høje procentsatser. 4-5 skumfiduser.

Mr. Orange, 9 % sur IPA med frugt. En frisk humle og oveni ekstra syrlig duft. Ret klar øl, der er mere blonde end Mr. Blonde! I smagen er der en heftig syrlig- og bitterhed. Fornemmer, at der er brugt både skal og safter fra diverse citrusfrugter for at opnå syrligheden, udover det der stammer fra gæringen. Samlet er den mere sour end en IPA, men det er også fint. Fire skumfiduser.

Mr. Brown, 10 % Imperial Coffee Stout. En næsten pågående kaffeduft er den primære olfaktoriske oplevelse. Smagen bidrager med chokolade, røg, ristet brød og igen masser af kaffe. Jeg bemærker en fin varmende alkohol i en velkomponeret stout. 5-6 skumfiduser.

De seks håndlangere i smagsrækkefølge fra venstre mod højre

Det var samlet en meget god oplevelse at bruge en god times tid i selskab med disse øl.

#1696-1701

Ingen kommentarer:

Send en kommentar