søndag den 18. juni 2017

To lidt anderledes øl fra Munkebo

Fynske Munkebo har fra starten i 2013 budt på fine oplevelser synes jeg og har isoleret egen gær, dyrker egen humle mm. Samtidig hænger der et måske lidt ufortjent billede af noget discount over dem, idet de får brygget noget af deres øl i Polen. Det har dog som regel ikke ødelagt noget for mine tidligere oplevelser. Her omtales to glutenfrie øl, hvoraf den ene siges at være en gin&tonic IPA!

Sindur, 6,5 % glutenfri gin&tonic ipa fra Munkebo. Jeg fanger ikke rigtig noget anderledes i duften, det er mest lidt lyst brød fra malten og noget tørt græs. Smagen starter som en lidt sødlig pale ale hvorefter enebær, humle og gin byder ind med en fin afstemt tre-enighed af frugt, bitre bær og let spiritus (gin). Jeg havde måske ikke så meget tiltro til glasset på forhånd men det endte ret vellykket ud, nok fordi der blev holdt lidt igen med enebær og gin. Fire-fem skumfiduser.


Revningekvindens bryg, 4,6 % glutenfri pilsner, brygget med havtorn. Ret livligt karboneret, en mindre skumsøjle tittede utålmodigt frem og vædede bordet. Ret klassisk pilsner duft, sådan en lidt hengemt, græs, lyst brød og også en lille syrlighed fra havtornen. Og sådan er det også i smagen, hvor havtornen er det, der giver bryggen et ekstra lille pift og friskhed. Grundsubstansen føles dog en smule mere fyldig end normalt for en pilsner, og der er da også hvedemalt i. Samlet en ok øl til fire skumfiduser.

#1550-1551

Ingen kommentarer:

Send en kommentar