torsdag den 15. juni 2017

Åbningsreception Tribeca/Ugly Duck

Tribeca NV åbnede i august 2007, og forsøger at bringe en bid af det italienske køkken og New Yorks rå og stemningsfyldte atmosfære til hjertet af nordvest (som de selv skriver). Ugly Duck er gået sammen med dem og har lavet et øl og pizza laboratorium. Der var åbningsreception i dag, som har været annonceret på Facebook. Dude Beering fik også en personlig invitation som jeg ikke kunne sidde overhørig - de grimme ænder er jo et af favoritbryggerierne herhjemme. Der var også udlovet gratis øl, cocktails og pizzastykker til alle fremmødte.

Interiør
Eksteriør - stadig tidligt

Udover et sædvanligt repertoire af øl fra Ugly Duck, serveres der fadlagrede varianter fra bryggeriet. De har de udviklet et system til at tappe fadlagret øl direkte fra tønderne.Et centralt tappetårn

Dagens ølmenu

I den halvanden times tid jeg var der, fik jeg smagt på fire øl, der kort skal omtales:

Tribeca Raspberry Sour, 4 % Berliner Weisse. En sour, hvor den søde hindbærsmag er i god balance med syrligheden, og hvor der også tilbydes en let omgang funk til smagsløgene. Dejlig, 4-5 skumfiduser.

White Rabbit, 8 % hvid ipa lagret på Sauternefade. Jeg har smagt grundbryggen før, og kunne godt lide dens kombination af hvede og ipa. Dagens opskænkning er noget plumret (som en NE ipa) men det skyldes en uforsigtig omgang med tønden. Det meste af ipa delen er væk (og den var aldrig fremtrædende i forvejen) mens de funky elementer er blevet forstærket efter fadlagringen, der også tilfører et vinøst islæt og en ekstra træ-sour smag. Dejlig fyldig bryg. 5-6 skumfiduser.Imperial Vanilla Coffee Porter, 9,5 % lagret på tequilafad. Helt fladt bryg som jeg også har smagt i basisudgaven. Der er ikke megen duft, jeg opfanger mest noget træ. Sød og fyldig grundsmag fra porteren, der har fået tilført en metallisk-sprittet smag, der i min mund er yderst vellykket. Hvem skulle tro det om noget, hvor tequila er involveret? Vaniljen spiller også ind, men på et diskret niveau. Ugly Duck fik med deres Nothing but Trouble fadserie åbnet mine øjne og min mund for fadlagret mørkt og de fortsætter. 5-6 skumfiduser.Montezuma's Revenge, 12 % barley wine lagret på sherry fade. Ret vinøs/sprittet duft, og det genfindes også i smagsbilledet. Der er også noget frugt (kirsebær), sherry, naturligvis, og faktisk en hel del, men den tørre eftersmag herfra blander sig fint ind i det øvrige tunge og søde bryg. Lidt mere karboneret end den foregående, uden at der af den grund bliver tænkt på champagne. Den er så tung at den bør nydes med varsomhed og i begrænset mængde. Men med fokus rettet mod den - det fortjener den. Fem skumfiduser.

Jeg smagte også tre forskellige pizza-stykker, Tribeca, Estiva og Tonno. Pizzaerne bages i en brændefyret, roterende ovn. De smagte rigtig godt - tunen var den mindst spændende.


Gratis øl og mad tiltrækker altid folk. Da jeg gik ved 17.30 tiden var der stuvende fuldt inde- som udenfor. Jeg ønsker for dem, at de bliver lige så velbesøgte, når hverdagen indfinder sig. Jeg skal i hvert fald revidere min opfattelse om nordvestkvarteret. Stedet mindede mig i øvrigt om Omnipollos Hatt i Stockholm, som også er en blanding af et pizzabageri og en ølbar. Tak til Tribeca og Ugly Duck.#1546-1549

Ingen kommentarer:

Send en kommentar